bsnett.no

Photo: Arkivfoto

Ap vil ha selvkjørende busser til Kjellandsheia

Pressemelding: Dersom det blir regjeringsskifte etter valget i september ønsker Søgne Arbeiderparti å søke om en forsøksordning for en selvkjørende buss i Søgne.

Publisert 10:20, 10 aug 2017

– Søgne Arbeiderparti vil ha en nyskapende ordning med en elektrisk selvkjørende liten buss på strekningen til de nye byggefeltene, skriver Astrid Hilde i en pressemelding fra Søgne Arbeiderparti.

Det er strekningen mellom det nye boligfeltet på Kjellandsheia og Tangvall hvor partiet ønsker selvkjørende shuttlebuss.

– Vi tenker at det er viktig å gi våre innbyggere muligheten til å ta klimavennlige miljøvalg. Det er særlig viktig på transportområdet. Området til vest-bygda har dårlig bussdekning i dag. I realiteten er det svært vanskelig for folk å la bilen stå til jobb, barnehage og skole, skriver Hilde og legger til strekningen passer bra for en selvkjørende buss da det er sykkelsti langs hele veien og at området er relativt lite trafikkert.

Arbeiderpartiet har en storbysatsing hvor ti punker skal implementeres for å nå klimamålene som ble satt i Paris i 2016.

– Fremtidens kollektivløsninger må det forskes på og da trengs det forsøksprosjekter. (...) Det er viktig at forsøk kommer i gang raskt. (...) Nå som Søgne går inn i Nye Kristiansand tror vi at vi som storby kan få noen av disse nye forsknings- og forsøksmidlene som en ny regjering vil bidra med, skrives det i pressemeldingen.

Etter å ha mottatt pressemeldingen stilte Budstikka Astrid Hilde følgende spørsmål:

– Er det en reell sjanse for at forsøksordningen kan komme til nye Kristiansand og Søgne?

– Dette må vi prøve å få til uansett regering. Men Høyres og Fremskrittspartiets regering har ikke tilsvarende løfter i valgkampen som det Arbeiderpartiet har med Storbystasingen. Dette vil vi jobbe for å få til når nye Kristiansand som en storby går inn under løftene i Aps storbysatsing. Med klimaforneterpartiet Frp i regjering har Høyre en bremse med seg på laget for å få til det grønne skiftet. Vi må handle nå, både globalt og lokalt. Søgne Ap vil gjøre det som skal til for å løfte klimasaken lokalt, svarer Hilde.

Hun skriver at selvkjørende busser allerede har vært prøvd i flere andre land allerede. Hun mener at en ordning med selvkjørende buss mellom Kjellandsheia og Tangvall bør være på plass innen innflyttingen av de første husene på Kjellandsheia neste år.

– Vi trenger en lovendring på plass. Så snart den er klar og så snart AKT åpner for det, vil vi ha en slik buss i Søgne, skriver hun.

I følge Hilde er forskjellen mellom en selvkjørende buss og en ordinær buss at den selvkjørende bussen er elektrisk.

– Den er førerløs og kan da være noe mindre. I tillegg kan den gå litt oftere. Dette gir lavere kostnader og mer kontinuerlig busstilbud, avslutter hun.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Fredag den trettende

Meninger Kommentar
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke