Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Kokebok: Silje Merethe Fossnes med boka ELSK MAT, ELSK MER! Den lanseres torsdag.

Bok om mat og lyst

Kokebok: Silje Merethe Fossnes fra Vaglen i Søgne lanserer bok om mat og lyst.

Publisert 14:55, 28 nov 2016

Silje Merethe Fossnes er utdannet masterkokk. Nå har hun gitt ut sin første kokebok.

– Jeg har jobbet som kokk hele mitt voksne liv. Når man har vært i faget i mange år, har man kanskje lyst til skrive en bok. Ideen begynte for flere år siden. Jeg begynte å lese og lære mer om lystfremkallende midler. Det ble en samling av oppskrifter som nå er blitt en bok, forteller masterkokken som har brukt fire år på boka.

– Det å kombinere en deilig gastronomisk opplevelse med sanselig og seksuell nytelse mener jeg ikke bare et er et essensielt krydder i hvert partnerskap, men ogå i selve livet, forklarer hun om boka.

– Lystfremkallende midler er et tema folk er interessert i. Det har folk interessert seg for i tusenvis av år, fortsetter hun.

Fossnes har også startet sitt eget gründerselskap som heter bon-vivant. Selskapet er forlaget til boka, og Fossnes har dermed gjort alt det praktiske med boka selv.

Lansering torsdag

Kokeboka kommer i butikkhylla førstkommende torsdag.

Bokhandlerene har vist stor interesse, da det ikke finnes bøker i samme sjanger fra før. Fossnes har allerede før boka er kommet fra trykkeriet solgt halvparten av de 1500 eksemplarene hun har laget i første omgang.

Selvom boka er ettertraktet andre steder i Norge, betyr det mye for Søgne-jenta å starte lanseringen med signering på hjemmebane. Torsdag 1. desember står hun på Norli og signerer boka. Hun gir også ut gratis smaksprøver denne dagen. Her står hun mellom klokken 12.00 og 18.00.

– Det blir signering i egen hjemmekommune dagen den lanseres. Jeg er heldig som får gjøre det hos Marte på Tangvall, for det er her mine røtter er.

Fredag er det klart for signering i Kristiansand og lørdag i Mandal.

Mat og lyst

Fossnes blar igjennom boka som er på hele 224 sider.

– Det er jo ikke bare en kokebok. Det er en matbok om mat og lyst. Der det står litt om historie, opphav, virkestoffer, vitaminer, mineraler, og sanseopplevelser.

– Det er viktig at sansene inkluderes i det vi spiser. Alt påvirker av alt. Man må lukte på det, føle det, forklarer Fossnes videre.

– Det er en bok man kan sitte å lese i sofaen, men også en gøy bok på kjøkkenet. Den er ikke skrevet til fagfolk. Den skal passe til mange folk i ulike livssitasjoner og er til et voksent publikum, sier Fossnes som påpeker at alle oppskriftene er lagt hjemme på hennes private kjøkken.

– Man trenger ikke noe voldsomt utstyr for å få dette til. Det er meningen at alle skal få det til.

Hun påpeker videre at alle oppskriftene i verket er fra bunnen av. Foretter, hovedrett, desserter, drinker, og mellomretter er det man finner i boka av alle slag. Hver oppskrift er til to personer.

– Det er ment som en bok som er litt morsom, men nyttig og spennende. Jeg håper noen tar lærdom av det, og at det funker, avslutter Fossnes.

Det er viktig at sansene inkluderes i det vi spiser. Alt påvirker av alt. Man må lukte på det, føle det.

Ønsker Kvinesdalsrådmannen til Nye Kristiansand

Innstillingsutvalget ønsker seg Kvinesdalsrådmannen Camilla Dunsæd som ny rådmann for Nye Kristiansand.

Gjentar suksessen – nå som OktoberRock17

Kultur Nodeland: Lørdag 21. oktober gjentas suksessen med helaften med blues- og rockemusikk i den gamle gymsalen på Nodeland. Det er Songdalen Blues &...

Nei til omgjøring

Nyheter Førstestatsadvokat Erik Erland Holmen finner ikke at det er grunnlag for å omgjøre henleggelsen av dødfall i 1999.

All informasjon på et sted

Nyheter Ny nettside Den nye storkommunen har fått ny nettside og hvem som skal være i de administrative prosjektene er klargjort.

Dusinet fullt for Tjomsland-traver

Sport Trav Øystein Tjomslands seiersmaskin El Viktor tok lørdag sin 12. seier for året. Nå er siktet innstilt på å bli mestseirende travhest i Norge i 2017.

Veien periodevis stengt

Birkelid Det foregår vedlikehold på veien inn til Birkelid.
Hvor bør Songdalen få ny barneskole?
Rosseland
Vollan/Nodeland
built here

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Fremtidens bygg

Ukens leder Flommen gav oss en vond påminnelse om fremtiden: Det blir flere flommer. Og det tar – skal vi tro ekspertene – ikke 40 år til neste. Samtidig som...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Ildsjelen

Intervjuet 70 år Energisk. Uegennyttig. Kan til tider misforstås. Det er tre ord som brukes for å beskrive Alexander Graf zu Münster. søndag 09:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke