bsnett.no

Kokebok: Silje Merethe Fossnes med boka ELSK MAT, ELSK MER! Den lanseres torsdag.

Bok om mat og lyst

Kokebok: Silje Merethe Fossnes fra Vaglen i Søgne lanserer bok om mat og lyst.

Publisert 14:55, 28 nov 2016

Silje Merethe Fossnes er utdannet masterkokk. Nå har hun gitt ut sin første kokebok.

– Jeg har jobbet som kokk hele mitt voksne liv. Når man har vært i faget i mange år, har man kanskje lyst til skrive en bok. Ideen begynte for flere år siden. Jeg begynte å lese og lære mer om lystfremkallende midler. Det ble en samling av oppskrifter som nå er blitt en bok, forteller masterkokken som har brukt fire år på boka.

– Det å kombinere en deilig gastronomisk opplevelse med sanselig og seksuell nytelse mener jeg ikke bare et er et essensielt krydder i hvert partnerskap, men ogå i selve livet, forklarer hun om boka.

– Lystfremkallende midler er et tema folk er interessert i. Det har folk interessert seg for i tusenvis av år, fortsetter hun.

Fossnes har også startet sitt eget gründerselskap som heter bon-vivant. Selskapet er forlaget til boka, og Fossnes har dermed gjort alt det praktiske med boka selv.

Lansering torsdag

Kokeboka kommer i butikkhylla førstkommende torsdag.

Bokhandlerene har vist stor interesse, da det ikke finnes bøker i samme sjanger fra før. Fossnes har allerede før boka er kommet fra trykkeriet solgt halvparten av de 1500 eksemplarene hun har laget i første omgang.

Selvom boka er ettertraktet andre steder i Norge, betyr det mye for Søgne-jenta å starte lanseringen med signering på hjemmebane. Torsdag 1. desember står hun på Norli og signerer boka. Hun gir også ut gratis smaksprøver denne dagen. Her står hun mellom klokken 12.00 og 18.00.

– Det blir signering i egen hjemmekommune dagen den lanseres. Jeg er heldig som får gjøre det hos Marte på Tangvall, for det er her mine røtter er.

Fredag er det klart for signering i Kristiansand og lørdag i Mandal.

Mat og lyst

Fossnes blar igjennom boka som er på hele 224 sider.

– Det er jo ikke bare en kokebok. Det er en matbok om mat og lyst. Der det står litt om historie, opphav, virkestoffer, vitaminer, mineraler, og sanseopplevelser.

– Det er viktig at sansene inkluderes i det vi spiser. Alt påvirker av alt. Man må lukte på det, føle det, forklarer Fossnes videre.

– Det er en bok man kan sitte å lese i sofaen, men også en gøy bok på kjøkkenet. Den er ikke skrevet til fagfolk. Den skal passe til mange folk i ulike livssitasjoner og er til et voksent publikum, sier Fossnes som påpeker at alle oppskriftene er lagt hjemme på hennes private kjøkken.

– Man trenger ikke noe voldsomt utstyr for å få dette til. Det er meningen at alle skal få det til.

Hun påpeker videre at alle oppskriftene i verket er fra bunnen av. Foretter, hovedrett, desserter, drinker, og mellomretter er det man finner i boka av alle slag. Hver oppskrift er til to personer.

– Det er ment som en bok som er litt morsom, men nyttig og spennende. Jeg håper noen tar lærdom av det, og at det funker, avslutter Fossnes.

Det er viktig at sansene inkluderes i det vi spiser. Alt påvirker av alt. Man må lukte på det, føle det.

Stenger matvogna

Nyheter Mad i farta Matvogna som har stått utenfor Rema 1000 siden midten av desember stenges fra og med fredag. Dette har innehaver Benedikte Kvåle nå bestemt ettersom...

Vår i Søgne

Lesernes budstikke Innsendt Takk til Benjamin Fjogstad som har sendt inn dette vårbilde. Har du et bilde du ønsker å dele? Send det til tips@bsnett.no

Gjentar suksessen

Plakaten Kunstsøndag Søndag den 30. april mellom klokken 12.00 og 17.00 er kunstutstillingen Aase Texmon Rygh "Evighetens form» igjen åpen med omvisning, kunstverksted....

Dagens fangst: 14 hundeposer med dritt

Søppel – Dette er dagens fangst fra når jeg luftet hunden min i Svalåsveien. Det ble 14 hundeposer med dritt, skriver Jan Vidar Besteland til bsnett.no. Han...

Ryddet til 17. mai

Lesernes budstikke Innsendt – I år igjen har Tilly og Ailo ryddet veien der Finsland skoletog går 17. Mai. I år fikk de hjelp av Ian, som sa ifra når det kom biler. De...

Åpen dag på nye Noden

Plakaten Torsdag 27. april klokken 17.00 -19.00 er du velkommen til det nye aktivitetshuset i Noden for å se hva det har å by på. Alle som holder til i bygget...

Demokratiets front

Ukens leder Få stemmer ved lokalvalg. Det ser vi også i Søgne og Songdalen. Å gi en stemme til et demokratisk styre, er det samme som å vise tillit til det. Mens...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Den nye nærbutikken?

Signert Telefonen ringer og en hyggelig herrestemme melder at han står på Lohnelier med en pakke som skal leveres, om jeg er hjemme det nærmeste kvarteret? -... onsdag 05:15
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke