bsnett.no

Kokebok: Silje Merethe Fossnes med boka ELSK MAT, ELSK MER! Den lanseres torsdag.

Bok om mat og lyst

Kokebok: Silje Merethe Fossnes fra Vaglen i Søgne lanserer bok om mat og lyst.

Publisert 14:55, 28 nov 2016

Silje Merethe Fossnes er utdannet masterkokk. Nå har hun gitt ut sin første kokebok.

– Jeg har jobbet som kokk hele mitt voksne liv. Når man har vært i faget i mange år, har man kanskje lyst til skrive en bok. Ideen begynte for flere år siden. Jeg begynte å lese og lære mer om lystfremkallende midler. Det ble en samling av oppskrifter som nå er blitt en bok, forteller masterkokken som har brukt fire år på boka.

– Det å kombinere en deilig gastronomisk opplevelse med sanselig og seksuell nytelse mener jeg ikke bare et er et essensielt krydder i hvert partnerskap, men ogå i selve livet, forklarer hun om boka.

– Lystfremkallende midler er et tema folk er interessert i. Det har folk interessert seg for i tusenvis av år, fortsetter hun.

Fossnes har også startet sitt eget gründerselskap som heter bon-vivant. Selskapet er forlaget til boka, og Fossnes har dermed gjort alt det praktiske med boka selv.

Lansering torsdag

Kokeboka kommer i butikkhylla førstkommende torsdag.

Bokhandlerene har vist stor interesse, da det ikke finnes bøker i samme sjanger fra før. Fossnes har allerede før boka er kommet fra trykkeriet solgt halvparten av de 1500 eksemplarene hun har laget i første omgang.

Selvom boka er ettertraktet andre steder i Norge, betyr det mye for Søgne-jenta å starte lanseringen med signering på hjemmebane. Torsdag 1. desember står hun på Norli og signerer boka. Hun gir også ut gratis smaksprøver denne dagen. Her står hun mellom klokken 12.00 og 18.00.

– Det blir signering i egen hjemmekommune dagen den lanseres. Jeg er heldig som får gjøre det hos Marte på Tangvall, for det er her mine røtter er.

Fredag er det klart for signering i Kristiansand og lørdag i Mandal.

Mat og lyst

Fossnes blar igjennom boka som er på hele 224 sider.

– Det er jo ikke bare en kokebok. Det er en matbok om mat og lyst. Der det står litt om historie, opphav, virkestoffer, vitaminer, mineraler, og sanseopplevelser.

– Det er viktig at sansene inkluderes i det vi spiser. Alt påvirker av alt. Man må lukte på det, føle det, forklarer Fossnes videre.

– Det er en bok man kan sitte å lese i sofaen, men også en gøy bok på kjøkkenet. Den er ikke skrevet til fagfolk. Den skal passe til mange folk i ulike livssitasjoner og er til et voksent publikum, sier Fossnes som påpeker at alle oppskriftene er lagt hjemme på hennes private kjøkken.

– Man trenger ikke noe voldsomt utstyr for å få dette til. Det er meningen at alle skal få det til.

Hun påpeker videre at alle oppskriftene i verket er fra bunnen av. Foretter, hovedrett, desserter, drinker, og mellomretter er det man finner i boka av alle slag. Hver oppskrift er til to personer.

– Det er ment som en bok som er litt morsom, men nyttig og spennende. Jeg håper noen tar lærdom av det, og at det funker, avslutter Fossnes.

Det er viktig at sansene inkluderes i det vi spiser. Alt påvirker av alt. Man må lukte på det, føle det.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Det er jo gøy!

Signert Ukas signert

Høllen før 1927

Personlig Før i tia

Marit gir seg etter 10 år

Nyheter "Ruskendag-generalen"

Personlig

Brenner for likestilling

Navn: Christianne VadsethAlder: 17 årBor: Søgne (Langenes)Yrke: Elev ved Vågsbygd VGS Aktuell med: Skal delta i det regjeringsoppnevnte utvalget...
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke