bsnett.no

Bruløsning kan ta lang tid

Publisert 14:17, 11 okt 2017

Haster: Det kan gå lang tid før hengebrua fra Volleberg til Birkelid er ordnet. Formannskapet ber om fortgang.

Brua ble tema da formannskapet fikk en redegjørelse om flommen som var 1. og 2. oktober. Rådmannen sa at det er komplisert å løse problemet som har oppstått.

– Brua ble sikret med enkle sperringer. Men vi så raskt at vi måtte sette opp et gjerde og markere dette. Det er stor fare å være i nærheten. Nå prøver vi å få reddet det ene brukaret før det ramler i elva. Det er snakk om å få ryddet det bort og reddet sa rådmann Kjell A. Kristiansen.

I en tilleggsbevilgning på 1 million kroner som ble gjort i samme møte, har kommunen nå midler for å få en entreprenør til å redde brukaret. Men det betyr ikke at brua er reddet. Rådmannen opplyste at de nå må se på hvordan saken skal løses, også med tanke på mulig erstatning.

– Vi må se på hvordan vi skal gå videre: Ny bru eller annen løsning. Det kan gå lang tid før vi får en løsning der borte. Det er mange som er frustrerte på dette, sa Kristiansen.

Beredskapssjef Kjell Sverre Langenes opplyste at en spesialist har sett på brua. Det var opplysninger som var nye i møtet.

– Oasen har engasjert seg her. Det finnes løsninger, men det må gjøres grundige undersøkelser på Birkelidsiden. Vi ser på løsninger, for eksempel gangbru som kan leveres fort, men det koster penger, sa Langenes.

Politikerne ba om fortgang. Hengebrua er snarvei for svært mange.

– Jeg håper inderlig at dette ikke tar lang tid. Oasen, Voksenopplæring og innbyggere som bruker dette som turområde er blant dem som er rammet, sa Johnny Greibesland (Sp).

– Bru på Birkelid forplikter, det er mange brukere, sa Jan Erik Tønnesland (Ap).

– Det er viktig at den brua kommer kjapt på plass. Manglende bru gjør området mye mindre tilgjengelig. Folk tar bussen og går over. Nå kan de ikke det, sa Terje Imeland (KrF). Greibesland støttet dette:

– Veien inn dit er ikke god å gå.

– Vi hører signalene om brua og skal gjøre så godt vi kan, avsluttet Kjell A. Kristiansen.

Nominert til Folkets Ildsjelpris

Sport Kristiansand: Olav Eieland i Søgne volleyballklubb er en av fem nominerte til årets ildsjelpris under Idrettsgalla Sør.

Søgne wok måtte stenge

Nyheter Tangvall: Torsdag 19. oktober meldte Søgne Wok at de igjen måtte stenge restauranten på ubestemt tid.

Søgnemann er Norges hyggeligste håndverker

Lillestrøm: Sveinung Tofteland ble fredag ettermiddag kåret til Norges hyggeligste håndverker under Bygg Reis Deg-messen 2017.

En innsats for miljøet

Lesernes budstikke Innsendt I dag har Hilde og Helene Breland for miljøet langs Sygna (Søgne- og Songdalselva) ved "potetveien" på Nodeland. – Stor fangst på et lite område,...

Klart for tradisjonell konsert

Plakaten SGP: Søndag 22. oktober er det klart for Søgne skolekorps' populære høstkonsert.
Hvor bør Songdalen få ny barneskole?
Rosseland
Vollan/Nodeland
built here

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Birkelid og fremtiden

Ukens leder Sist uke var fremtidig utvikling av Birkelid på agendaen da kultur- og utviklingskomiteen tok debatten før kommunestyret involveres. Området har...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Ildsjelen

Intervjuet 70 år Energisk. Uegennyttig. Kan til tider misforstås. Det er tre ord som brukes for å beskrive Alexander Graf zu Münster. søndag 09:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke