bsnett.no

Bruløsning kan ta lang tid

Publisert 14:17, 11 okt 2017

Haster: Det kan gå lang tid før hengebrua fra Volleberg til Birkelid er ordnet. Formannskapet ber om fortgang.

Brua ble tema da formannskapet fikk en redegjørelse om flommen som var 1. og 2. oktober. Rådmannen sa at det er komplisert å løse problemet som har oppstått.

– Brua ble sikret med enkle sperringer. Men vi så raskt at vi måtte sette opp et gjerde og markere dette. Det er stor fare å være i nærheten. Nå prøver vi å få reddet det ene brukaret før det ramler i elva. Det er snakk om å få ryddet det bort og reddet sa rådmann Kjell A. Kristiansen.

I en tilleggsbevilgning på 1 million kroner som ble gjort i samme møte, har kommunen nå midler for å få en entreprenør til å redde brukaret. Men det betyr ikke at brua er reddet. Rådmannen opplyste at de nå må se på hvordan saken skal løses, også med tanke på mulig erstatning.

– Vi må se på hvordan vi skal gå videre: Ny bru eller annen løsning. Det kan gå lang tid før vi får en løsning der borte. Det er mange som er frustrerte på dette, sa Kristiansen.

Beredskapssjef Kjell Sverre Langenes opplyste at en spesialist har sett på brua. Det var opplysninger som var nye i møtet.

– Oasen har engasjert seg her. Det finnes løsninger, men det må gjøres grundige undersøkelser på Birkelidsiden. Vi ser på løsninger, for eksempel gangbru som kan leveres fort, men det koster penger, sa Langenes.

Politikerne ba om fortgang. Hengebrua er snarvei for svært mange.

– Jeg håper inderlig at dette ikke tar lang tid. Oasen, Voksenopplæring og innbyggere som bruker dette som turområde er blant dem som er rammet, sa Johnny Greibesland (Sp).

– Bru på Birkelid forplikter, det er mange brukere, sa Jan Erik Tønnesland (Ap).

– Det er viktig at den brua kommer kjapt på plass. Manglende bru gjør området mye mindre tilgjengelig. Folk tar bussen og går over. Nå kan de ikke det, sa Terje Imeland (KrF). Greibesland støttet dette:

– Veien inn dit er ikke god å gå.

– Vi hører signalene om brua og skal gjøre så godt vi kan, avsluttet Kjell A. Kristiansen.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Det kan bli dramatisk

Nyheter Formangel for hesteeiere

De klarer å overleve i kulpene

Nyheter Tørkesommeren
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke