Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Fylte en kontainer med søppel

Leire: I ettermiddag ble det arrangert ryddedugnad i og langs Lundeelva. I løpet av et par timer ble det funnet nok søppel til å fylle en kontainer.

Publisert 21:08, 11 okt 2017

Leire: Onsdag ettermiddag møttes om lag 25 frivillige fra Lunde vel, dykkerklubben, Røde Kors, elveeierlaget, speideren og Lundeelva båtforening under broa på Leire. Derble det servert pølser fra Slakteren, lomper fra Tago og kaker fra de private bakeriene på Leire.

Godt oppmøte

Idet Budstikkas utsendte ankom elva var dykkerne på vei ut i elva. Flere frivillige hadde allerede begynt med ryddingen langs elva.

– Det er et utrolig godt oppmøte, spesielt med tanke på været, sa Randi F. Hansen. Serveringen var lagt til under broa, men straks man beveget seg seks meter sideveis var man ute i det høljende regnet.

– Vi er helt imponerte over at så mange har tatt turen i dette været, la Anne-Lene F. Hansen til.

Dugnaden ble bestemt i forkant av flommen. Også i fjor ble det arrangert dugnad for å rydde langs elvebunnen og elva. På lik linje som i dag ble det også da fylt en hel kontainer med søppel. Sykler, dekk og annet skrot ble funnet.

Gatekjøkkenet

I etterkant av dagens dugnad kan Randi F. Hansen fortelle at dekk, batterier og skrot også hadde funnet veien til elvebunnen i løpet av det siste året, fra forrige dugnad.

– Ja, og på Kjelland ble det funnet mye plast og isoporplater. De som deltok i dugnaden der oppe fylte tre tilhengerlass med plast, sier hun.

Av det mer uvanlige på elvebunnen ble det gamle skiltet til gatekjøkkenet på Lunde funnet.

– De som husker gatekjøkkenet husker nok også skiltet. Det sto ved veien når det var åpent. "Gatekjøkken, åpent" står det, sier hun.

Ny dugnad til uka

Lunde vel planlegger en ny dugnad til uken. Da skal det ryddes langs elva fra Føssa bru, i retning Lunde. Endelig tidspunkt er ikke bestemt, men Hansen forteller at ryddingen sannsynligvis blir lagt til tirsdag.

– Dersom folk har lyst til å være med er de hjertelig velkommen. Mer informasjon kan finnes på Lunde vels facebookside i løpet av helgen, avslutter hun.

Mandag starter rettsaken

Nyheter Kristiansand Tingrett Siste uken før julen ringes inn, vil en tro at det er alt annet en julestemning som preger situasjonen i Søgne kommune.

Sørlandshest historisk etter imponerende bragd

Sport Hestesport Øystein Tjomslands seiersmaskin El Viktor ble torsdag kveld historisk da han vant sitt 17.løp for året på Bergen Travpark.
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke