bsnett.no

Fylte en kontainer med søppel

Leire: I ettermiddag ble det arrangert ryddedugnad i og langs Lundeelva. I løpet av et par timer ble det funnet nok søppel til å fylle en kontainer.

Publisert 21:08, 11 okt 2017

Leire: Onsdag ettermiddag møttes om lag 25 frivillige fra Lunde vel, dykkerklubben, Røde Kors, elveeierlaget, speideren og Lundeelva båtforening under broa på Leire. Derble det servert pølser fra Slakteren, lomper fra Tago og kaker fra de private bakeriene på Leire.

Godt oppmøte

Idet Budstikkas utsendte ankom elva var dykkerne på vei ut i elva. Flere frivillige hadde allerede begynt med ryddingen langs elva.

– Det er et utrolig godt oppmøte, spesielt med tanke på været, sa Randi F. Hansen. Serveringen var lagt til under broa, men straks man beveget seg seks meter sideveis var man ute i det høljende regnet.

– Vi er helt imponerte over at så mange har tatt turen i dette været, la Anne-Lene F. Hansen til.

Dugnaden ble bestemt i forkant av flommen. Også i fjor ble det arrangert dugnad for å rydde langs elvebunnen og elva. På lik linje som i dag ble det også da fylt en hel kontainer med søppel. Sykler, dekk og annet skrot ble funnet.

Gatekjøkkenet

I etterkant av dagens dugnad kan Randi F. Hansen fortelle at dekk, batterier og skrot også hadde funnet veien til elvebunnen i løpet av det siste året, fra forrige dugnad.

– Ja, og på Kjelland ble det funnet mye plast og isoporplater. De som deltok i dugnaden der oppe fylte tre tilhengerlass med plast, sier hun.

Av det mer uvanlige på elvebunnen ble det gamle skiltet til gatekjøkkenet på Lunde funnet.

– De som husker gatekjøkkenet husker nok også skiltet. Det sto ved veien når det var åpent. "Gatekjøkken, åpent" står det, sier hun.

Ny dugnad til uka

Lunde vel planlegger en ny dugnad til uken. Da skal det ryddes langs elva fra Føssa bru, i retning Lunde. Endelig tidspunkt er ikke bestemt, men Hansen forteller at ryddingen sannsynligvis blir lagt til tirsdag.

– Dersom folk har lyst til å være med er de hjertelig velkommen. Mer informasjon kan finnes på Lunde vels facebookside i løpet av helgen, avslutter hun.

Nominert til Folkets Ildsjelpris

Sport Kristiansand: Olav Eieland i Søgne volleyballklubb er en av fem nominerte til årets ildsjelpris under Idrettsgalla Sør.

Søgne wok måtte stenge

Nyheter Tangvall: Torsdag 19. oktober meldte Søgne Wok at de igjen måtte stenge restauranten på ubestemt tid.

Søgnemann er Norges hyggeligste håndverker

Lillestrøm: Sveinung Tofteland ble fredag ettermiddag kåret til Norges hyggeligste håndverker under Bygg Reis Deg-messen 2017.

En innsats for miljøet

Lesernes budstikke Innsendt I dag har Hilde og Helene Breland for miljøet langs Sygna (Søgne- og Songdalselva) ved "potetveien" på Nodeland. – Stor fangst på et lite område,...

Klart for tradisjonell konsert

Plakaten SGP: Søndag 22. oktober er det klart for Søgne skolekorps' populære høstkonsert.
Hvor bør Songdalen få ny barneskole?
Rosseland
Vollan/Nodeland
built here

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Birkelid og fremtiden

Ukens leder Sist uke var fremtidig utvikling av Birkelid på agendaen da kultur- og utviklingskomiteen tok debatten før kommunestyret involveres. Området har...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Ildsjelen

Intervjuet 70 år Energisk. Uegennyttig. Kan til tider misforstås. Det er tre ord som brukes for å beskrive Alexander Graf zu Münster. søndag 09:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke