Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Minister på besøk i Høllen – Det er fantastisk flott her

Høllen: Torsdag ettermiddag besøkte Per Sandberg Høllen. Der fikk han et godt inntrykk av fiskeindustrien i Søgne.

Publisert 16:31, 10 aug 2017

– Det er helt fantastisk. Jeg er priviligert som får lov til å reise rundt og møte ekspertisen, sa fiskeriminister, Per Sandberg, etter å ha snakket med lokale fiskere over et flott rekemåltid.

Det var Frode Jensen som leverte reker til teltet på Høllen brygge. Han fortalte at besøket egentlig ikke skulle være før fredag, så arrangementet ble noe anerledes enn planlagt.

– Vi måtte ta det litt på sparket, men det er hyggelig at han tar seg tid til å besøke oss her på Sørlandet, sa Jensen.

Også leder av Søgne fiskelag, Carl Aamodt, synes det var fint å ha fiskeriministeren i Høllen i noen timer.

– Ofte synes jeg ministere blir galleonsfigurer som kun klipper snorer, men Sandberg viser faglig engasjement og virker dyktig, sa Aamodt. Han brukte tiden med Sandberg til å fortelle om utviklingen Søgne-fiskere har gjennomgått de siste årene. Han ville også stille krav og spørsmål til ministeren om hvordan man kan sikre utvikling i næringen.

Det samme sa de lokale fiskerne Morten Foss og André Try. De skal snart innvie sin nye båt, Pilot, og håper på mer forutsigbarhet i årene som kommer.

– Sandberg kan ikke endre lovverket alene, men han svarer på spørsmålene våre i den grad han kan, sa Foss.

Sandberg har vært fiskeriminister siden 2015. Han fortalte at han har omkring 250 reisedøgn i året og får verdifulle innspill når han er rundt og møter fiskere i Norge.

– Når jeg møter ekspretisen ute i feltet tar jeg alltid med meg mye i ryggsekken tilbake til departementet. Det er mange ting som kan være veldig store for fiskere, men enkelt for oss å ordne opp i inne i departementet, sa Sandberg.

– Jeg får mye energi og innblikk i næringen når jeg møter folk. Det er steike artig å være fiskeriminister og så er det mye god mat rundt i landet, sa han med en latter. Han la til at det var helt fantastisk å komme til Søgne på en solskinnsdag slik torsdag var.

– Det er helt fantastisk flott her, avsluttet han.

Det var omkring femti mennesker som møtte opp for å treffe fiskeriministeren i Høllen torsdag. Møtet mellom ministeren og fiskerne i Søgne var arrangert av Fremskrittspartiets lokallag.

Mandag starter rettsaken

Nyheter Kristiansand Tingrett Siste uken før julen ringes inn, vil en tro at det er alt annet en julestemning som preger situasjonen i Søgne kommune.

Sørlandshest historisk etter imponerende bragd

Sport Hestesport Øystein Tjomslands seiersmaskin El Viktor ble torsdag kveld historisk da han vant sitt 17.løp for året på Bergen Travpark.
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke