bsnett.no

Ny ladestasjon åpnet

TANGVALL: Fredag foretok ordfører Astrid Hilde den offisielle åpningen av ny ladestasjon på Extra Tangvall.

Publisert 12:02, 19 mai 2017

– En gledens dag på Tangvall, sa Søgnes ordfører Astrid M. Hilde. Hun foretok fredag den offisielle åpningen av ny ladestasjon på Extra Tangvall. Ordføreren fastslo at en ny epoke har begynt i Søgne.

– Vi er nå endelig på vei inn i fremtidens miljøvennlige samfunn. Det grønne skiftet er nå også i gang på Tangvall, og i dag har dette manifisert seg i denne hurtigladestasjonen, sa Hilde. Hun sa videre at etter valget i 2015, var dette en sak samarbeidspartiene i kommunestyret var enige om, at Tangvall trengte en hurtigladestasjon.

Ladestasjonen er satt opp i samarbeid med Søgne kommune og Coop, der Søgne kommune har bidratt med 188 000,-

Ladestasjonen driftes av Grønn Kontakt og støtter alle nyere elbiler. Her er det to hurtigladere (50kW DC) og 2 stk flexiladere  (22kW AC). Hurtigladere gjør det mulig å fylle opp batteriet på en elbil mye raskere enn med en vanlig stikkontakt. På 15-30 minutter har du ladet batteriet ditt og kan kjøre elektrisk videre.

Ordfører Hilde kjører selv en elbil som nummer to, en Nissan Leaf med cirka 18 mils rekkevidde, på vinteren mye mindre.

– Begrepet "rekkeviddeangst" er nytt i vårt språk, men for noen av oss elbileiere kan det være en daglig utfordring. En utfordring du må planlegge for å unngå, sa ordføreren. Som fremkalt latteren blant de cirka 20 tilhørerne med utsagnet:

– Eneste ulempen ved denne ladestasjonen er da kanskje at spenningen i hverdagen blir noe mindre.

Ordføreren avsluttet med en takk til alle elbileiere, samtidig som hun minnet om at også lille Søgne må ta sin del av ansvaret for å demme opp for klimaendringene.

– Dere er alle med på å redde verden litt. Hvis hver og en av oss gjør vårt lille bidrag, kan vi sammen klare å få kontroll på de klimautfordringene vår verden står overfor i fremtiden, avsluttet ordføreren.

– Etableringen på Tangvall har gått over all forventning

Nyheter Ett år på Tangvall Tangvall: 16. juni har Euronics vært ett år på Tangvall. Robert Fredriksen og Kenneth Bakke sier at året på Tangvall har gått over all forventing.

Kraftig handle- økning i Søgne

Nyheter Øker: Omsetningen i detaljhandelen økte med hele åtte prosent per innbygger i Søgne i fjor. Utviklingen er dermed klart bedre enn gjennomsnittet.

Derfor er det billigere

Nyheter Timesats Søgne/Songdalen: 1808. Vennesla: 1090 Oppmåling: I Vennesla har de faste takster for fradeling basert på tomtens størrelse. Det gir stor prisforskjell sammenlignet med Søgne og Songdalen.

Søgne top 20

Hvilken låt er din favoritt?

Stem på din favoritt ved å klikke her.

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Når noen snakker sammen

Ukens leder Et munnhell for politiske interesserte er uttrykket "Noen av oss har snakket sammen". Det knyttes til tidligere Ap-statsminister Einar Gerhardsen og...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Hasta la vista, baby

Signert Dette blir siste signert jeg skriver på en lang stund. Med en mage som tilsvarer tre vannmeloner, går jeg nå ut i mammapermisjon. For så heldig er... onsdag 05:37
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke