bsnett.no

Likestilt: Vannscooter er fra 17. mai underlagt samme regelverk som småbåter. Arkivfoto

Slutt på egne regler for vannscooter

Fra 17. mai ble det samme regler for vannscooter som for småbåter i nasjonalt regelverk.

Publisert 08:33, 18 mai 2017

Det opplyser stortingsrepresentant Svein Harberg (H) fra Aust-Agder til fvn.

– Vannscooter-forskriften oppheves med umiddelbar virkning. Vannscootere skal dermed fra nå av likestilles med småbåter i nasjonalt regelverk, sier Harberg til Fædrelandsvennen onsdag kveld.

Det har vært høringsrunde i kommunestyrene om å fjerne særegne regler for vannscooter. Det kom 17 innspill fra Sørlandet, hvor seks var for å endre reglene, mens elleve var i mot. En av kommunene som var negativ i sin høringsuttalelse var Søgne. Rådmannens forslag i kommunestyret at det fortsatt er behov for restriksjoner for bruk av vannscooter fikk flertall. Tom Løchens forslag som ønsket at det skulle gis en uttalelse der Søgne kommune ikke mener det er behov for særskilte restriksjoner og la den få samme regler som øvrige fritidsfartøy fikk 12 stemmer fra Høyre, Frp og en stemme fra KrF, Inge Johan Jenssen som møtte som varamann for Allen Elle.

Nå har mindretallets ønske i Søgne blitt realisert. Harberg presiserer overfor fvn at det betyr ikke fullt frislipp for fart og villmannskjøring som noen har hevdet.

– Vi har bare sørget for at vannskutere må følge de samme reglene som andre båter, sier Harberg.

– Etableringen på Tangvall har gått over all forventning

Nyheter Ett år på Tangvall Tangvall: 16. juni har Euronics vært ett år på Tangvall. Robert Fredriksen og Kenneth Bakke sier at året på Tangvall har gått over all forventing.

Kraftig handle- økning i Søgne

Nyheter Øker: Omsetningen i detaljhandelen økte med hele åtte prosent per innbygger i Søgne i fjor. Utviklingen er dermed klart bedre enn gjennomsnittet.

Derfor er det billigere

Nyheter Timesats Søgne/Songdalen: 1808. Vennesla: 1090 Oppmåling: I Vennesla har de faste takster for fradeling basert på tomtens størrelse. Det gir stor prisforskjell sammenlignet med Søgne og Songdalen.

Søgne top 20

Hvilken låt er din favoritt?

Stem på din favoritt ved å klikke her.

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Når noen snakker sammen

Ukens leder Et munnhell for politiske interesserte er uttrykket "Noen av oss har snakket sammen". Det knyttes til tidligere Ap-statsminister Einar Gerhardsen og...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Hasta la vista, baby

Signert Dette blir siste signert jeg skriver på en lang stund. Med en mage som tilsvarer tre vannmeloner, går jeg nå ut i mammapermisjon. For så heldig er... onsdag 05:37
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke