bsnett.no

Uten penger fra København til Søgne

Publisert 17:29, 18 mar 2017

Agder folkehøyskole hadde denne uken Amazing race konkurranse, som gikk ut på at elevene måtte komme seg fra København til Søgne uten å betale for transport eller overnatting.

Det var elevene som studerer norsk kultur og språk, samt foto som fikk dette utfordrende oppdraget. Det var tre personer på hvert lag, med totalt åtte lag.

Fire dager ble brukt på turen som startet mandag. Lagene kom i mål torsdag. Deltakerene ble først fraktet med fly til København. Her måtte de ta seg inn til byen uten å betale for transport. På veien fikk de også flere utfordrende oppgaver. Den første var å ta selfie fra et tårn der de hadde oversikt over hele byen. Her fikk de hint om hvor neste stopp på reisen var. Neste stopp var Kragerø i Danmark. Deretter skulle de ta seg til Helsingborg, Uddevalla, Sandefjord, Arendal, Kristiansand og Søgne.

Vinnerlaget

Etter hard kniving var det laget bestående av Andy Jimenez fra Bolivia, Rebecca Bang fra Norge og Patryk Jerynski fra Polen som trakk det lengste strået.

De hiket med rundt 14 biler på hele turen.

– Det var litt skummelt, forteller Jimenez om turen.

På spørsmål om hva som var skummelt svarer hun:

– Da vi kom på kvelden måtte vi finne en plass å sove. Da var vi litt redde, og det var folk vi banket på dørene til også. Så var den en mann fra Iran som hjalp oss til Uddevalla. Han kjørte i 160 kilometer i timen. Men uten han hadde vi ikke klart det. Han var veldig snill. Han kjørte 50 kilometer for oss til en plass han ikke skulle. Jeg kommer alltid til å huske han. Vi ble også kastet vekk av politiet en gang da vi sto ved veien å hiket.

Jimenez forteller videre om de mange andre snille som stoppet for å ta dem med på turen.

– Felles for dem alle var at de hadde reist mye, sier Jimenez.

Rett mann til rett tid

Jimenez takker mest av alt en sjåfør som kjørte dem fra Porsgrunn til Arendal for at de vant. I Arendal hadde de en oppgave de skulle løse for å få neste ledetråd som var Ikea. Mannen som de hadde hiket med ventet i bilen sin. Han kjørte dem deretter til Ikea. Der ventet han også, og kjørte dem til siste punkt som var folkehøyskolen i Søgne. Alt dette selvom han ikke skulle til disse trakter.

– Vi møtte rett mann til rett tid, påpeker Jimenez som også sier hun trodde de ble lag nummer to da de ankom skolen. (Se video av når laget kom fram).

På spørsmål om hva hun lærte på turen, sier hun:

– At man kan reise hele verden basert på folks godhet.

Premien til vinnerlaget bortsett fra medaljer, diplom, heder og ære, er en tur i et privatfly over Sørlandet.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Det er jo gøy!

Signert Ukas signert

Høllen før 1927

Personlig Før i tia

Marit gir seg etter 10 år

Nyheter "Ruskendag-generalen"

Personlig

Brenner for likestilling

Navn: Christianne VadsethAlder: 17 årBor: Søgne (Langenes)Yrke: Elev ved Vågsbygd VGS Aktuell med: Skal delta i det regjeringsoppnevnte utvalget...
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke