Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Ekte juleglede på Høllen Vest

Det ble arrangert et julebord utenom det vanlige fredag kveld. Pål Try og Svein Frustøl arrangerte og frydet seg sammen med sponsorer og inviterte.

Bildeserie · Publisert 09:47, 9 des 2017

Ikke visste vi hva vi gikk til, ikke visste de 60 sponsorene som var invitert av Try og Frustøl hva som ventet. Klokken 1630 møtte sponsorene opp og der fikk de vite opplegget. Halvparten skulle pakke 100 julepakker, de andre skulle få et lynkurs i servering av Solveig Hægeland, mens mannen hennes Rune Hægeland sørget for ribbe med sprø svor og riskrem til dessert. Gjestene var psykisk utviklingshemmede med sine ledsagere fra Søgne kommune,

Intetanende

Per Fronth var en av dem som ikke hadde anelse hva han gikk til. Han hadde oppgaven med å øse saus på tallerkenen.

– Dette sprer virkelig glede. Noen har fått en annen start i livet, og dette julebordet setter ting i perspektiv. Try og Frustøl har rett og slett gitt oss en fartsbrems i førjulstiden som får oss til å stoppe opp og tenke på hvor heldige vi er. De har tatt på håndbrekket, og dette beriker, sa Fronth.

Kreative gutter

Terje Vetås fra Agder Olje var kjøttansvarlig, det betydde at han sørget for at ribba hadde lokk på seg og la den på tallerkenen.

– Jeg kjenner disse to guttene, en vet aldri hva de finner på, men dette var virkelig hyggelig, sa Vetås.

Hesteskyss

For de som ville lufte seg litt stod Caroline Nilsen PedersenMarie Karlsen, Hanna Christiansen og Malene Espeland, innleid fra Søgne videregående skole, med hestene Amor Konge og Conny.

– Vi har elevbedrift, og dette gir penger i kassen, smilte de fire jentene.

Musikk

Pernille Galdal satte toner til julebordet med sin stemme og keyboard. Behagelig taffelmusikk smøg utover lokalet på Høllen Vest. Mikal Lunde stilte opp med sitt lydanlegg. Godt gjemt satt Bjøro Håland og ventet. Han er nettopp kommet hjem fra cruise hvor han markerte 50 år som artist.

– Du kommer rett fra cruice og cruiset nesten rett videre til Søgne?

– Dette kan en ikke si nei til. Jeg er spesielt glad i Søgne vet du, jeg jobbet hos Åkermann Maskin på Linnegrøvan i mange år, sa en alltid opplagt Bjøro.

Nisser

Nede i underetasjen var det full aktivitet. Pakker var pakket, lagt i strisekker og nisser med sine medhjelpere gjorde seg klar til utdeling. Det tindret i øynene på selskapet da nissene kom opp med den åpne heisen fra kjelleren og opp i den julepyntede hallen.

Per Try og Svein Frustøl strålte også. Sistnevnte anført en juledress som det er vanskelig å beskrive, blå med juletrær, elegant og spesiell på samme tid.

– Vi fant på dette. Når vi er så heldige at vi kan drive med denne motorsporten, så ønsket vi å gi noe tilbake til de som kanskje ikke opplever så mye. Dette er en stor glede for oss også, fastslo Frustøl.

– Dere har klart å holde det helt hemmelig?

– Vår sponsorer måtte jo ikke vite hva de gikk til, vi har holdt det hemmelig og Søgne kommune har holdt helt tett. Det er så flott å se alle disse julepyntede glade menneskene, det er vi som får, smiler Frustøl.

Tok av

Da Bjøro Håland kom inn stod gleden "i taket".

Vil du lære mer om demens?

Demensvennlig samfunn i Søgne Etter TV-aksjonen i 2015, hvor det kom inn 230 millioner til Nasjonalforeningen for folkehelse, har det startet en kampanje om et mer demensvennlig...

391 strømløse, men frykter flere

Agder Energi jobber hardt for å få strømmen tilbake til alle som er rammet, men frykter det kan bli flere strømløse mandag når det begynner å snø...

Ønsker flere sponsorer

Nyheter Songdalen: I fjor gikk Songdalen skolekorps til innkjøp av en skaphenger. Korpset har økt med 33 musikanter de siste fem årene og behovet for et...

Frivilligheten ble døra inn i bygda

Nyheter Frivillig: For et år siden flyttet Kari Johansson fra Lyngdal til Nodelandsheia. Uten bekjente i området og uten jobb, ble frivilligsentralen hennes...

Rådhuset åpent søndag kveld

Åpen dør for sørgende – Kommunestyresalen i Søgne rådhus er åpen søndag kveld for dem som har behov for noen å prate med, sier Tom Erik Dønnestad i Søgne Kors etter at en...
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke