bsnett.no

Storslått feiring i Finsland

Flerfoldige finslendinger fant fram finstasen, for å delta i årets folketog og andre 17.mai-aktiviteter.

Publisert 15:00, 17 mai 2017

I Finsland ble den store dagen åpnet ved Lauvslandsmonen, med tale for flagget av Thomas Utsogn (15) og Rebekka Ingebretsen (15). Dertil ble de fremmøtte underholdt med fremdragende sang ved 1-4 klasse. De kjære sangene ble videre sunget med høy røst i ett lenger folketog.  Her fikk mange håndledd kjørt seg, da unge som eldre ivrig vaiet med flaggene fra høyre til venstre og opp og ned.

Mange komiteer  

Etter toget strømmet en sulten forsamling til Finslandshallen. Matkomiteen hadde smurt over 2300 rundstykker og dekket bord for 600 stykker. Finsland er berømt for sine fem komiteer, bestående av medlemmer med stor dugnadsånd og enorm innsatsvilje.

Korps med mye lidenskap

I år var det ingen russ å se i flokk, flokk, flokk – et stort nederlag for alle samleentusiastene som ikke ble noen russekort rikere. Derimot fikk Pernille Åsen, leder for hovedkomiteen, hyret en gjeng UIA-studentorchester fra "Spadser & Blæse-Ensembelet" til å spille i folketoget. De tok turen fra Kristiansand, og ble et annerledes motstykke til det tradisjonelle skolekorpset.

Variert vær – moro hele tiden

En mørk himmel truet fra morgenen av, men utover dagen lettet skyene. Små glimt fra solen tittet etter hvert frem, og til slutt ble det 17 varmegrader. Resten av dagen ble det dermed arrangert leker og aktiviteter som kunne friste for enhver. Natursti, hesteskokasting, fiskedam og luftegeværskyting var blant konkurransene på programmet. Kiosken solgte også godt. Dermed ble det å se finslendinger marsjere rundt med ketchup på bunaden og iskrem rundt munnvikene. Hipp Hipp Hurra!

– Etableringen på Tangvall har gått over all forventning

Nyheter Ett år på Tangvall Tangvall: 16. juni har Euronics vært ett år på Tangvall. Robert Fredriksen og Kenneth Bakke sier at året på Tangvall har gått over all forventing.

Kraftig handle- økning i Søgne

Nyheter Øker: Omsetningen i detaljhandelen økte med hele åtte prosent per innbygger i Søgne i fjor. Utviklingen er dermed klart bedre enn gjennomsnittet.

Derfor er det billigere

Nyheter Timesats Søgne/Songdalen: 1808. Vennesla: 1090 Oppmåling: I Vennesla har de faste takster for fradeling basert på tomtens størrelse. Det gir stor prisforskjell sammenlignet med Søgne og Songdalen.

Søgne top 20

Hvilken låt er din favoritt?

Stem på din favoritt ved å klikke her.

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Når noen snakker sammen

Ukens leder Et munnhell for politiske interesserte er uttrykket "Noen av oss har snakket sammen". Det knyttes til tidligere Ap-statsminister Einar Gerhardsen og...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Hasta la vista, baby

Signert Dette blir siste signert jeg skriver på en lang stund. Med en mage som tilsvarer tre vannmeloner, går jeg nå ut i mammapermisjon. For så heldig er... onsdag 05:37
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke