Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Storslått feiring i Finsland

Flerfoldige finslendinger fant fram finstasen, for å delta i årets folketog og andre 17.mai-aktiviteter.

Publisert 15:00, 17 mai 2017

I Finsland ble den store dagen åpnet ved Lauvslandsmonen, med tale for flagget av Thomas Utsogn (15) og Rebekka Ingebretsen (15). Dertil ble de fremmøtte underholdt med fremdragende sang ved 1-4 klasse. De kjære sangene ble videre sunget med høy røst i ett lenger folketog.  Her fikk mange håndledd kjørt seg, da unge som eldre ivrig vaiet med flaggene fra høyre til venstre og opp og ned.

Mange komiteer  

Etter toget strømmet en sulten forsamling til Finslandshallen. Matkomiteen hadde smurt over 2300 rundstykker og dekket bord for 600 stykker. Finsland er berømt for sine fem komiteer, bestående av medlemmer med stor dugnadsånd og enorm innsatsvilje.

Korps med mye lidenskap

I år var det ingen russ å se i flokk, flokk, flokk – et stort nederlag for alle samleentusiastene som ikke ble noen russekort rikere. Derimot fikk Pernille Åsen, leder for hovedkomiteen, hyret en gjeng UIA-studentorchester fra "Spadser & Blæse-Ensembelet" til å spille i folketoget. De tok turen fra Kristiansand, og ble et annerledes motstykke til det tradisjonelle skolekorpset.

Variert vær – moro hele tiden

En mørk himmel truet fra morgenen av, men utover dagen lettet skyene. Små glimt fra solen tittet etter hvert frem, og til slutt ble det 17 varmegrader. Resten av dagen ble det dermed arrangert leker og aktiviteter som kunne friste for enhver. Natursti, hesteskokasting, fiskedam og luftegeværskyting var blant konkurransene på programmet. Kiosken solgte også godt. Dermed ble det å se finslendinger marsjere rundt med ketchup på bunaden og iskrem rundt munnvikene. Hipp Hipp Hurra!

Bil på taket i Trybakken – to barn kjøres til legevakten

Nyheter Søgne: Klokken 20.22 fikk politiet inn melding om ulykke i Trybakken i Søgne.

Håper på spill i toppserien

Sport Grimstad: Elise Auestad Kaurstad er hjemme i Søgne på ferie. Hun sjonglerer fotball på toppnivå og jobb som sykepleier.

Ruset bilfører pågrepet

Brennåsen: Søndag ettermiddag fikk politiet melding om en ruset bilfører i Brennåsen.

Rette Edgefolk slår rekorder

Kultur Ny-Hellesund: Olav Grendstad har kommet godt i gang med årets teatersesong. I løpet av denne uka satte han to publikumsrekorder.

Å gripe muligheten

Ukens leder Vidar Finsådal vil sette Finsland på kartet og foreslår ei paradisstrand og Heivollpark. Anledningen er kommunesammenslåingen når Finsland blir det...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke