Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Storslått feiring i Finsland

Flerfoldige finslendinger fant fram finstasen, for å delta i årets folketog og andre 17.mai-aktiviteter.

Publisert 15:00, 17 mai 2017

I Finsland ble den store dagen åpnet ved Lauvslandsmonen, med tale for flagget av Thomas Utsogn (15) og Rebekka Ingebretsen (15). Dertil ble de fremmøtte underholdt med fremdragende sang ved 1-4 klasse. De kjære sangene ble videre sunget med høy røst i ett lenger folketog.  Her fikk mange håndledd kjørt seg, da unge som eldre ivrig vaiet med flaggene fra høyre til venstre og opp og ned.

Mange komiteer  

Etter toget strømmet en sulten forsamling til Finslandshallen. Matkomiteen hadde smurt over 2300 rundstykker og dekket bord for 600 stykker. Finsland er berømt for sine fem komiteer, bestående av medlemmer med stor dugnadsånd og enorm innsatsvilje.

Korps med mye lidenskap

I år var det ingen russ å se i flokk, flokk, flokk – et stort nederlag for alle samleentusiastene som ikke ble noen russekort rikere. Derimot fikk Pernille Åsen, leder for hovedkomiteen, hyret en gjeng UIA-studentorchester fra "Spadser & Blæse-Ensembelet" til å spille i folketoget. De tok turen fra Kristiansand, og ble et annerledes motstykke til det tradisjonelle skolekorpset.

Variert vær – moro hele tiden

En mørk himmel truet fra morgenen av, men utover dagen lettet skyene. Små glimt fra solen tittet etter hvert frem, og til slutt ble det 17 varmegrader. Resten av dagen ble det dermed arrangert leker og aktiviteter som kunne friste for enhver. Natursti, hesteskokasting, fiskedam og luftegeværskyting var blant konkurransene på programmet. Kiosken solgte også godt. Dermed ble det å se finslendinger marsjere rundt med ketchup på bunaden og iskrem rundt munnvikene. Hipp Hipp Hurra!

Lajla Elefskaas benyttet seg av åpen spørretid

Politikk Åpen spørretid K1-forkjemperen Lajla Elefskaas benyttet seg i torsdagens kommunestyremøte i Søgne av muligheten for innbyggere til å stille spørsmål. Her er...

Her er de beste legekontorene

Nyheter Test Forbrukerrådet har testet hvert eneste av landets legekontorer. Bare noen få av dem blir «godkjent». Søgne og Songdalen er blant de som kommer bedre...

Forbedringer i vente

Nyheter Info: Til tross for en plassering "midt på treet" mottar legesenterene få tilbakemeldinger om for lite informasjon.

Ber om nedsatt fartsgrense for å trygge myke trafikanter

Politikk Innspill om trafikksikkerhet fra Søgne plan- og miljøutvalg til Statens Vegvesen.

Stem på årets navn her

Og de nominerte er …

Søgne: I ei uke har nomineringen av kandidater til "Årets navn i Søgne 2017" pågått. 14 navn er på lista.

Personlig

Mitt liv som dyremishandler

Forleden dag mottok jeg innbetalingsblanketten for medlemskontingent i Dyrenes Beskytter Kristiansand for 2018. Den er på 300 kroner, et beløp jeg...

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke