bsnett.no

Åpent hus med julemarked

Søgne: Lørdag 2.desember, var det julemarked på Tomtebo. Søgne Misjonskirke står for et nytt prosjekt, med budskapet "Vi gjør livet sammen".

Bygdeglimt · Publisert 15:26, 2 des 2017

Sammen med Anne Torild Grimestad, er Alie Roland en av lederne for prosjektet. Hun forteller at de er et senter for integrering. Tidligere hadde de senter på Salemsveien, nå har de flyttet til Tomtebo.

Roland forteller at gruppen har mange forskjellige aktiviteter. Tre dager i uken har de åpent hus for kvinner med barn, for dem med litt ekstra tid. De har også mange populære tilbud som norskundervisning, hvor det er åpent for alle. Andre dager lager de mat, og spiser den sammen etterpå.

Gruppen har også noe de kaller Internasjonal fotballgruppe, hvor de treffes to ganger i uken. Den ene dagen spiller de fotball, den andre har de sosialt treff.

– Alternativet for de som ikke har jobb, eller for de som har litt ekstra tid til overs, blir ofte bare å sitte hjemme. Her kan du bli kjent med andre i kommunen, forteller Roland.

– Vi er først og fremst til for at de skal få hjelp til integrering, og få komme seg ut av ensomhet ved at vi kan bli kjent med hverandre, tilføyer hun.

Gruppen har et mål "Vi gjør livet sammen". Roland forteller at de deler sorger, og gleder. De hjelper hverandre.
– De er utrolig flinke til å lage ting, disse damene, avslutter Roland

Shabnam Malekmohammadi står for kakesalg ved julemarkedet. Denne dagen solgte hun også smykker. Hun forteller at inntektene går til kvinner i Irak, som har problemer med økonomi eller er uten jobb.

Fikk du ikke vært på markedet lørdag, er det ny mulighet i søndag 3. desember fra klokken 1300. Her kan en også få kjøpt mat og få en hyggelig prat rundt bordet.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Forskjellighet og verdighet

Jarle og hans lagkamerater avsluttet med stil

KABB i krise

Oppfølging av dom

Fritun på Tangvall

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke