bsnett.no

Er dette årets julehus?

Eikeheia: Klokken 18.00 er det normalt mørkt på denne tiden. Men ikke i Eikeheia. Nøyaktig klokken 18.00 tente Even Eikås Søgnes julehus, hvor 22.000 lys skal lyse opp juletiden for alle som ønsker å ta en titt.

Bygdeglimt · Publisert 19:13, 5 des 2017

Tirsdag kveld hadde vintermørket senket seg over Eikeheia. Fra Buheilia lyste fakkeltoget opp Fårmyra på sin vei til Eiketjønna. I Eiketjønnveien 13, huset nærmest tjønna, gjorde Even Eikås de siste forberedelsene før tenningen av det som uoffisielt kalles Søgnes julehus.

Da undertegnede kom til krysset ved lekeplassen sto en lastebil på tvers i veien ned til tjønna. "JULEHUSET" var kuttet ut i store bokstaver og satt opp mot lastebilen. Ned til tjønna var fakler tent og vel nede var det for anledningen satt opp ei pølsebod. Store oppblåsbare julenisser var óg satt opp.

Flere hundre mennesker hadde tatt turen for å overvære tenningen av julehuset. Små og store, gamle og unge.

Eikås startet nedtellingen til tenningen like før klokken 18.00. Det ivrige publikummet ble noe overrasket da nedtellingen var ferdig og Eikås kun hadde tent et lite juletre på plenen. På tross av at Eikås var nervøs over tenningen av alle lysene var det lille juletreet en del av planen.

En ny nedtelling ble startet, denne gangen med enda mer kraft fra publikum. Og da nedtellingen nådde null, slo Eikås på bryteren og 22.000 julelys skinte ut over publikum, Eiketjønna og resten av heia. Til tydelig beundring fra publikum.

Eikås, som har jobbet natt og dag med julehuset, kunne se seg fornøyd med tenningen.

– Nå føles det greit. Vi har jobbet fra morgen til kveld siden onsdag. I går pakket vi ned da klokken var 02.30. Jeg var ganske nervøs, men dette ble bra, sier Eikås.

På spørsmål om han kommer til å holde det han lovet, at det blir enda mer lys neste år siden det kom mye folk, svarer Eikås:

– Er du gal, selvfølgelig. Dette var veldig bra. Og jeg tror også pappa er fornøyd, innerst, innerst inne.

For det var dét pyntingen startet med. Da Eikås for noen år siden ønsket å tulle med faren, Terje Eikås.

– Det er greit med lys, men det kan bli vel mye. Veldig moro at det kom så mange folk. Even har jobbet lenge med dette, forteller han.

I hele resten av desember vil Eiketjønnveien 13 fortsette å lyse opp boligfeltet og alle som ønsker kan stikke bortom og se på huset. Og det er virkelig et flott skue.

Se video fra tenningen på Budstikkas Facebook-side.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Forskjellighet og verdighet

Jarle og hans lagkamerater avsluttet med stil

KABB i krise

Oppfølging av dom

Fritun på Tangvall

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke