Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Folksomt på folkefest

Stor stemning i Finslandshallen da den tradisjonelle folkefesten 17. mai om kvelden ble arrangert med stil og humor.

Bygdeglimt · Publisert 06:10, 18 mai 2017

Finslendinger, tidligere finslendinger og andre tilreisende fylte Finslandshallen da klokken slo syv slag 17. mai om kvelden. Den tradisjonelle folkefesten var spekket av innhold med store variasjoner. Hilde Charlotte Solberg las Gunnar Follerås sitt dikt "Tuntreet".

De to ungdommene Grete Cecilie Hansen og Benedicte Engen førte et flere hundretalls publikummree gjennom første del av folkefesten. I tillegg til diktlesing, sang Hilde Charlotte Solberg Fagert er landet. Ungdomsskoleeleven Sandra Gojkovid ga danseoppvisning, Caroline Sjøstrøm sang og Elisabeth Bakken Åsen fylte Finslandshallen med solid stemme sammen med sin tante og onkel. Pensjjonert sogneprest Jan Austad ble hjertelig ønsket velkommen som kveldens festtaler.

Etter pausen var det, som i alle år, underholdning som fikk gapskratten til å knitre. Et knippe finslendinger hadde sydd sammen et lattermildt program hvor FinslandsFarmen var hovedinnslag. Her ble politiker Øistein Hatlebak og ordfører Johnny Greibesland parodiert tatt på kornet på en humoristisk vinkling. Kvelden ble avsluttet med quiz mellom Johnny Greibesland og Anna Øvland Follerås.

I finslandsversjonen av Farmen spilte Kim Aasland Frp-politiker Øistein Hatlebak, Kristin Greibesland ga sin versjon av sin onkel og ordfører Johnny Greibesland, Knut Sindre Roland ble parodiert av Preben Åsland. Rune Ånestad spilte mentor Rune Undheim, Hilde Fuskeland Undheim mentors kone, mens Reidar Dåstøl var programleder. Kristoffer Olsen hadde rollen som Anne Øvland Follerås, som hadde som vanlig en slående kommentar da hun entret scenen.

– Jeg var dessverre ikke nybarbert i filmen.

Ingen av de som ble parodiert hadde noen anelse om at de skulle få se "seg selv" på filmen som var redigert av Hanna Åkset Hodzic.
– De får det virkelig til her i Finsland, kommenterte Austad da latter og applaus hadde stilnet og folk vendte hjem etter en innholdsrik folkefest i Finsland.

Lajla Elefskaas benyttet seg av åpen spørretid

Politikk Åpen spørretid K1-forkjemperen Lajla Elefskaas benyttet seg i torsdagens kommunestyremøte i Søgne av muligheten for innbyggere til å stille spørsmål. Her er...

Her er de beste legekontorene

Nyheter Test Forbrukerrådet har testet hvert eneste av landets legekontorer. Bare noen få av dem blir «godkjent». Søgne og Songdalen er blant de som kommer bedre...

Forbedringer i vente

Nyheter Info: Til tross for en plassering "midt på treet" mottar legesenterene få tilbakemeldinger om for lite informasjon.

Ber om nedsatt fartsgrense for å trygge myke trafikanter

Politikk Innspill om trafikksikkerhet fra Søgne plan- og miljøutvalg til Statens Vegvesen.

Stem på årets navn her

Og de nominerte er …

Søgne: I ei uke har nomineringen av kandidater til "Årets navn i Søgne 2017" pågått. 14 navn er på lista.

Personlig

Mitt liv som dyremishandler

Forleden dag mottok jeg innbetalingsblanketten for medlemskontingent i Dyrenes Beskytter Kristiansand for 2018. Den er på 300 kroner, et beløp jeg...

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke