Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Fullt hus og helt på kanten

Songdølene møtte opp da amatørteateret inviterte til årets forestilling.

Kultur · Publisert 21:10, 4 mar 2017

Forestillingen var satt opp to ganger lørdag kveld, etter at fjorårets ene forestilling gikk for stufullt hus. Budstikka var til stede på første forestilling, der det ble satt inn ekstra stoler. Nærmere 200 var møtt opp i den gamle gymsalen for å få med seg forestilling som ble kalt «Litt på kanten». Når denne artikkelen skrives, er den andre forestillingen begynt. Det var solgt 150 billetter før dørene åpnet.

Dette var andre forestillingen i teaterets historie. Der fjorårets forestilling konsentrerte seg om lokale forhold, var årets av mer allmenn karakter, alt fra hva barn finner i mor og fars skap til frustrerende venting i telefonen på å få snakke med en lege. Selvsagt var stedene som ble nevnt lokale, alt fra en løsaktig kvinne i Finsland til rådmannen i Søgne.

Årets forestilling var lovet å være på kanten. Og det var den, med direkte humor. Men ikke all humor var grovkornet – selvsagt var Den Store Debatten i våre dager med: Kommunesammenslåing. En kommunekasserer fra Søgne fikk treffe Den gode fe som lovet tre ønsker. Kassereren fikk både romslig kommuneøkonomi og fet konto privat. Så ba kassereren om fred i Midtøsten. Da ba feen om et noe enklere ønske. Kassereren ba om en smidig kommunesammenslåing preget av enighet. Svaret fra feen kom raskt:

– Det går ikke. Tror vi prøver litt mer på den der med Midtøsten.

Amatørteateret åpnet og sluttet med allsang. I avslutningen lovet de å komme tilbake neste år. Publikum svarte med å gi applaus. Det er bare for amatørene å fortsette og møtes hver torsdag.

Dokumenter ulovelig kjøring av vannscootere

Sjøen: – Politiet oppfordrer til å ta bilder av ulovlig vannscooterkjøring, skriver Norsk friluftsliv i en pressemelding.

Tuntrallen på tur i Europa

Lesernes budstikke Innsendt Tuntrallen har som mål å reise utenlands hvert 4’de år og 9. juni var endelig dagen kommet da vi skulle reise ut i Europa. Denne gangen hadde valget...

Kultur og ukultur

Ukens leder Arbeidet med sammenslåing av kommunene Søgne, Songdalen og Kristiansand er dermed i gang. Tre organisasjonskulturer og – tradisjoner både...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Personlighetstrekk som ikke lar seg endre

Signert Mannen i huset satt plutselig og humret mellom hostetoktene sist uke. Han hadde pådradd seg et sterk forkjølelsesvirus og måtte holde seg i hjemmet... onsdag 07:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke