Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Fullt hus og helt på kanten

Songdølene møtte opp da amatørteateret inviterte til årets forestilling.

Kultur · Publisert 21:10, 4 mar 2017

Forestillingen var satt opp to ganger lørdag kveld, etter at fjorårets ene forestilling gikk for stufullt hus. Budstikka var til stede på første forestilling, der det ble satt inn ekstra stoler. Nærmere 200 var møtt opp i den gamle gymsalen for å få med seg forestilling som ble kalt «Litt på kanten». Når denne artikkelen skrives, er den andre forestillingen begynt. Det var solgt 150 billetter før dørene åpnet.

Dette var andre forestillingen i teaterets historie. Der fjorårets forestilling konsentrerte seg om lokale forhold, var årets av mer allmenn karakter, alt fra hva barn finner i mor og fars skap til frustrerende venting i telefonen på å få snakke med en lege. Selvsagt var stedene som ble nevnt lokale, alt fra en løsaktig kvinne i Finsland til rådmannen i Søgne.

Årets forestilling var lovet å være på kanten. Og det var den, med direkte humor. Men ikke all humor var grovkornet – selvsagt var Den Store Debatten i våre dager med: Kommunesammenslåing. En kommunekasserer fra Søgne fikk treffe Den gode fe som lovet tre ønsker. Kassereren fikk både romslig kommuneøkonomi og fet konto privat. Så ba kassereren om fred i Midtøsten. Da ba feen om et noe enklere ønske. Kassereren ba om en smidig kommunesammenslåing preget av enighet. Svaret fra feen kom raskt:

– Det går ikke. Tror vi prøver litt mer på den der med Midtøsten.

Amatørteateret åpnet og sluttet med allsang. I avslutningen lovet de å komme tilbake neste år. Publikum svarte med å gi applaus. Det er bare for amatørene å fortsette og møtes hver torsdag.

Ønsker Kvinesdalsrådmannen til Nye Kristiansand

Innstillingsutvalget ønsker seg Kvinesdalsrådmannen Camilla Dunsæd som ny rpdmann for Nye Kristiansand.

Gjentar suksessen – nå som OktoberRock17

Kultur Nodeland: Lørdag 21. oktober gjentas suksessen med helaften med blues- og rockemusikk i den gamle gymsalen på Nodeland. Det er Songdalen Blues &...

Nei til omgjøring

Nyheter Førstestatsadvokat Erik Erland Holmen finner ikke at det er grunnlag for å omgjøre henleggelsen av dødfall i 1999.

All informasjon på et sted

Nyheter Ny nettside Den nye storkommunen har fått ny nettside og hvem som skal være i de administrative prosjektene er klargjort.

Dusinet fullt for Tjomsland-traver

Sport Trav Øystein Tjomslands seiersmaskin El Viktor tok lørdag sin 12. seier for året. Nå er siktet innstilt på å bli mestseirende travhest i Norge i 2017.

Veien periodevis stengt

Birkelid Det foregår vedlikehold på veien inn til Birkelid.
Hvor bør Songdalen få ny barneskole?
Rosseland
Vollan/Nodeland
built here

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Fremtidens bygg

Ukens leder Flommen gav oss en vond påminnelse om fremtiden: Det blir flere flommer. Og det tar – skal vi tro ekspertene – ikke 40 år til neste. Samtidig som...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Ildsjelen

Intervjuet 70 år Energisk. Uegennyttig. Kan til tider misforstås. Det er tre ord som brukes for å beskrive Alexander Graf zu Münster. søndag 09:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke