Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Signerte: Styret i Søgne barne- og ungdomsteater bestående av fra høyre Carina Klungland, Gunvor Kristnsen, Atle Mikkelsen, Linda Sødal og Kristin Andersen følger med mens rektor i Søgne Kulturskole Roar Borøy underskriver kontrakten. Instruktør Maria Lied var med på overtakelsesmøtet.

– Grunnfilosofien til Lizzie skal leve videre

Kultur · Publisert 22:01, 11 jan 2018

Torsdag klokken 1630 fikk ble det skrevet et nytt kapittel i Søgnes kulturhistorie. Søgne kulturskole overtok ansvaret for Søgne Barne- og ungdomsteater. Det var rundt 2007 at Elizabeth Mikkelsen (Lizzie) startet teateret. Hun var unikt opptatt av et tilbud til barn og ungdom som kanskje ikke fant seg til rette med en håndball eller en fotball.

Sammen med ektemannen Atle, og frivillige, skapte hun et teatermiljø for barn og ungdom i Søgne. Våren 2017 døde Lizzie.

– Uansett hvordan teaterforestillingen ble, Lizzie var alltid superfornøyd med barnas innsats, sa Atle Mikkelsen onsdag.

Sammen med styret i Søgne barne- og ungdomsteater skrev han under på avtale med Søgne kulturskole som nå skal drifte teateret videre.

– Av og til tenkte jeg uff av meg, men Lizzie var full av positivitet, uansett syntes hun alltid at forestillingen ble bra. Det var hennes måte å bygge barn og ungdom. Det som var viktig for henne var at barna og ungdommen hadde det bra, mer enn hva prestasjonen var på scenen, sa Mikkelsen.

Vedtak

Søgnes politikere vedtok i årets budsjettbehandling å støtte teateret med 100.000 kroner årlig slik at Søgne kulturskole har midler til å gi et teatertilbud. Kulturskolen har engasjert Maria Lied som instruktør. Hun er ansatt i Kristiansand kommune.

– Vi samarbeider med Kristiansand, en start på storkommunen, samtidig har vi med disse midlene muligheten til å gi tilbud til barn og ungdom i Søgne, uten at de må dra inn til byen, sa Borøy.

Får kostymene

Gjennom årene er det bygget opp et stort rekvisitt og kostymelager. Gunvor Kristensens kreativitet og symaskin har tryllet fram et stort utvalg av ulike kostymer. Alt blir nå overdratt til Søgne kulturskole.

– Vi er ydmyke og takknemlige og skal forvalte det etter beste evne. Grunnfilosofien til Lizzie skal leve videre, selv om det nå får en annen form, sa rektoren for Søgne Kulturskole.

Vil du lære mer om demens?

Demensvennlig samfunn i Søgne Etter TV-aksjonen i 2015, hvor det kom inn 230 millioner til Nasjonalforeningen for folkehelse, har det startet en kampanje om et mer demensvennlig...

391 strømløse, men frykter flere

Agder Energi jobber hardt for å få strømmen tilbake til alle som er rammet, men frykter det kan bli flere strømløse mandag når det begynner å snø...

Ønsker flere sponsorer

Nyheter Songdalen: I fjor gikk Songdalen skolekorps til innkjøp av en skaphenger. Korpset har økt med 33 musikanter de siste fem årene og behovet for et...

Frivilligheten ble døra inn i bygda

Nyheter Frivillig: For et år siden flyttet Kari Johansson fra Lyngdal til Nodelandsheia. Uten bekjente i området og uten jobb, ble frivilligsentralen hennes...

Rådhuset åpent søndag kveld

Åpen dør for sørgende – Kommunestyresalen i Søgne rådhus er åpen søndag kveld for dem som har behov for noen å prate med, sier Tom Erik Dønnestad i Søgne Kors etter at en...
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke