bsnett.no

Kompressor og løftebukk til Mekkeklubben

Hver onsdag samles en gjeng ungdommer for å mekke i garasjen til Rosseland Bedehus. Nå får de endelig råd til å skaffe seg skikkelig utstyr.

Kultur · Publisert 09:42, 20 mar 2017

- Å få disse pengene betyr utrolig mye for oss. De kommer garantert til å få bein å gå på, sier Bernt Frustøl. Sammen med Helge Aaneland er han leder for Mekkeklubben på Rosseland Bedehus, som har fått 10.000 kroner av LOS Fondet.

- Øverst på ønskelista står en ordentlig kompressor og en løftebukk til mopeder. Vi trenger også mer verneutstyr, sier Frustøl mens en motor ruser i gang i den andre enden av rommet.

Sveising

I garasjeanlegget til Rosseland Bedehus i Songdalen er ni gutter i full gang med å mekke. Etter at klubben hadde hatt en ufrivillig pause i tre år, fikk Frustøl og Aaneland spørsmål om de ville være med på å starte den opp igjen i vinter.

Det ville de gjerne.

- Tanken er å ha et positivt tilbud til ungdom som ikke spiller fotball eller driver med andre organiserte aktiviteter. Vi kommer til å ha fokus på sveising og metallarbeid. Målet er at ungdommene skal lære å fikse ting selv, forklarer Frustøl.

Ungdommene er i alderen 13 til 18 år og kommer fra hele Songdalen. Klubben har plass til rundt 15 personer. Det er viktig at alle får noe å gjøre.

- Og så må du skrive at jenter også er veldig velkomne. De kan være like flinke til å skru som guttene, sier Aaneland.

Skal reise på helgetur

Mekkeklubben ligger rett ved motorsykkelklubben Holy Riders og noe av tanken er å rekruttere ungdom til et positivt motorsykkelmiljø. I sommerhalvåret vil de blant annet besøke andre Holy Riders-klubber i distriktet. Årets høydepunkt blir trolig Rudskogen Motorfestival i september hvor hele gjengen reiser på helgetur sammen.

Kjetil Frustøl (15) er en av guttene som er med i klubben. Nå er han i full gang med å demontere en crosser. Planen er å lage en drifting trike, en trehjulssykkel som sladder.

- Prosjektene vi får er det gøyeste å holde på med. Jeg liker å mekke og var også med her sist uke, sier Kjetil Frustøl.

Veldig takknemlige

Borte ved veggen jobber de to 16-åringene Emil Hansen og Emil Aaneland med en motor. Det er en gammel 50-kubikker som skal bli motoren til den nye trehjulingen.

- Å være her er gøy. Det er også moro å være med å lære opp de nye som kommer. Selv har jeg blitt lært opp av bestefar og pappa, sier Emil Aaneland, mens han sjekker at det er nok bensin på motoren.

Bernt Frustøl og Helge Aaneland tror mekkeklubben blir et positivt bidrag i nærmiljøet.

- Vi vil ikke gjøre noe halvveis, så vi trenger ordentlig utstyr. Derfor er vi alle sammen veldig takknemlige for de 10.000 kronene vi har fått fra LOS Fondet. Å nå opp blant 120 søkere er stort, sier de to lederne.

Stenger matvogna

Nyheter Mad i farta Matvogna som har stått utenfor Rema 1000 siden midten av desember stenges fra og med fredag. Dette har innehaver Benedikte Kvåle nå bestemt ettersom...

Vår i Søgne

Lesernes budstikke Innsendt Takk til Benjamin Fjogstad som har sendt inn dette vårbilde. Har du et bilde du ønsker å dele? Send det til tips@bsnett.no

Gjentar suksessen

Plakaten Kunstsøndag Søndag den 30. april mellom klokken 12.00 og 17.00 er kunstutstillingen Aase Texmon Rygh "Evighetens form» igjen åpen med omvisning, kunstverksted....

Dagens fangst: 14 hundeposer med dritt

Søppel – Dette er dagens fangst fra når jeg luftet hunden min i Svalåsveien. Det ble 14 hundeposer med dritt, skriver Jan Vidar Besteland til bsnett.no. Han...

Ryddet til 17. mai

Lesernes budstikke Innsendt – I år igjen har Tilly og Ailo ryddet veien der Finsland skoletog går 17. Mai. I år fikk de hjelp av Ian, som sa ifra når det kom biler. De...

Åpen dag på nye Noden

Plakaten Torsdag 27. april klokken 17.00 -19.00 er du velkommen til det nye aktivitetshuset i Noden for å se hva det har å by på. Alle som holder til i bygget...

Demokratiets front

Ukens leder Få stemmer ved lokalvalg. Det ser vi også i Søgne og Songdalen. Å gi en stemme til et demokratisk styre, er det samme som å vise tillit til det. Mens...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Den nye nærbutikken?

Signert Telefonen ringer og en hyggelig herrestemme melder at han står på Lohnelier med en pakke som skal leveres, om jeg er hjemme det nærmeste kvarteret? -... onsdag 05:15
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke