bsnett.no

Kompressor og løftebukk til Mekkeklubben

Hver onsdag samles en gjeng ungdommer for å mekke i garasjen til Rosseland Bedehus. Nå får de endelig råd til å skaffe seg skikkelig utstyr.

Kultur · Publisert 09:42, 20 mar 2017

- Å få disse pengene betyr utrolig mye for oss. De kommer garantert til å få bein å gå på, sier Bernt Frustøl. Sammen med Helge Aaneland er han leder for Mekkeklubben på Rosseland Bedehus, som har fått 10.000 kroner av LOS Fondet.

- Øverst på ønskelista står en ordentlig kompressor og en løftebukk til mopeder. Vi trenger også mer verneutstyr, sier Frustøl mens en motor ruser i gang i den andre enden av rommet.

Sveising

I garasjeanlegget til Rosseland Bedehus i Songdalen er ni gutter i full gang med å mekke. Etter at klubben hadde hatt en ufrivillig pause i tre år, fikk Frustøl og Aaneland spørsmål om de ville være med på å starte den opp igjen i vinter.

Det ville de gjerne.

- Tanken er å ha et positivt tilbud til ungdom som ikke spiller fotball eller driver med andre organiserte aktiviteter. Vi kommer til å ha fokus på sveising og metallarbeid. Målet er at ungdommene skal lære å fikse ting selv, forklarer Frustøl.

Ungdommene er i alderen 13 til 18 år og kommer fra hele Songdalen. Klubben har plass til rundt 15 personer. Det er viktig at alle får noe å gjøre.

- Og så må du skrive at jenter også er veldig velkomne. De kan være like flinke til å skru som guttene, sier Aaneland.

Skal reise på helgetur

Mekkeklubben ligger rett ved motorsykkelklubben Holy Riders og noe av tanken er å rekruttere ungdom til et positivt motorsykkelmiljø. I sommerhalvåret vil de blant annet besøke andre Holy Riders-klubber i distriktet. Årets høydepunkt blir trolig Rudskogen Motorfestival i september hvor hele gjengen reiser på helgetur sammen.

Kjetil Frustøl (15) er en av guttene som er med i klubben. Nå er han i full gang med å demontere en crosser. Planen er å lage en drifting trike, en trehjulssykkel som sladder.

- Prosjektene vi får er det gøyeste å holde på med. Jeg liker å mekke og var også med her sist uke, sier Kjetil Frustøl.

Veldig takknemlige

Borte ved veggen jobber de to 16-åringene Emil Hansen og Emil Aaneland med en motor. Det er en gammel 50-kubikker som skal bli motoren til den nye trehjulingen.

- Å være her er gøy. Det er også moro å være med å lære opp de nye som kommer. Selv har jeg blitt lært opp av bestefar og pappa, sier Emil Aaneland, mens han sjekker at det er nok bensin på motoren.

Bernt Frustøl og Helge Aaneland tror mekkeklubben blir et positivt bidrag i nærmiljøet.

- Vi vil ikke gjøre noe halvveis, så vi trenger ordentlig utstyr. Derfor er vi alle sammen veldig takknemlige for de 10.000 kronene vi har fått fra LOS Fondet. Å nå opp blant 120 søkere er stort, sier de to lederne.

Flere får bredbånd

Songdalen Høring: Statlig støtteordning for bredbånd i distriktene

Flere tror det nytter å kjempe

Nyheter Flere våger: Søgne var først i Norge til å få eget elevombud. Stillingen kan ha fått flere til å våge å gi beskjed.

Farlig utenforskap

Ukens leder Lensmann Terje Pedersen holdt onsdag sin siste gjennomgang av tingenes tilstand for politikerne i Søgne og Songdalen. Her advarer han mot...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke