Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Kvelden da kultursalen ble for liten

Søgne gamle prestegård: Kultursalen fylt til randen av folk som ville få med seg årets nyttårskonsert søndag kveld.

Kultur · Publisert 23:04, 7 jan 2018

- Vanvittig gledelig. Det tar helt av, utbrøt en begeistret konferansier Egil Lunde. Anledningen var årets nyttårskonsert som fant sted i kultursalen på Søgne gamle prestegård søndag kveld.

Alle billetter ble utsolgt, og det var et feststemt publikum som benket seg for å høre Agder Symfoniorkester innlede kvelden med "Lett kavalleri" - en ouvertyre av F. von Suppé. Deretter var det solistenes tur til å briljere. Først ut var kveldens yngste, 14 år gamle Espen Garriott fra Songdalen. Han spilte "Klaverkonsert 2" av D. Shostakovich. Deretter fulgte Erle Steinkopf på fløyte, Phelan Walker på fiolin og Signe Bach Waage og Nora Strømme som sang.

Etter pause og utdeling av kulturpris og ungdommens kulturstipend, overtok Søgne Messingensemble scenen sammen med Søgnejenta Nora Strømme som nok en gang gledet publikum med sin sang. Solist på klaver Mark Candasamy fremførte "Klaverkonsert nr 3 i C-moll av Beethoven sammen med Agder Symfoniorkester.

Deretter overtok Oakland Rain. Duoen, som består av søstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen. De formelig sprudlet på scenen. De fremførte blant annet sangen "Lighthouse", som handler om det å være en påle i noens liv. I tillegg kunne publikum i kultursalen på Søgne gamle prestegård glede seg over urpremieren på sangen "After the Party".

- Tusen takk for at vi fikk komme. Det har vært en glede, strålte jentene i Oakland Rain. Publikum kvitterte med trampeklapp.

Kvelden ble avsluttet med allsangen "Behersket optimisme" skrevet i 2015 av Pål Repstad. Eller for å bruke konferansier Egil Lunde sine ord:

- En Søgnegutt som egentlig kom ut av Repstad sin bussfabrikk.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

KABB i krise

Oppfølging av dom

Fritun på Tangvall

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke