Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Plukker søppel: Marit Schaldemose, Rachel Papa og Randi Føreland Hansen.

Til lørdag er det Ruskendagen igjen

Plakaten · Publisert 09:03, 25 apr 2017

Lørdag 29. april blir Ruskendagen arrangert for åttende gang.

– Vi ser at dette trengs og at det stadig kommer mer søppel desverre, sier Marit Schaldemose som startet aksjonen. Hvert år plukker de 80 til 100 søppelsekker på aksjonen.

– Nå er det tatt grundig i årevis. Vi ser at søppelet vi plukker nå er ferskt. Før var det mer gammelt og nedgravd søppel, supplerer Randi Føreland Hansen fra Lunde Vel.

Dem som ønsker å gjøre en innsats kan møte opp på torvet på Tangvall klokken 14.00 denne dagen.

– Du registrerer deg der. Kom som du er, men kle deg etter været. Det er ikke værforbehold. Der får man utdelt søppelsekker og hansker. Man blir kjørt ut sammen med andre på ulike ruter. Så blir man hentet inn igjen når man er ferdig, forteller Schaldemose.

Etter et par timers plukking av søppel, er det tid for grillfest for de frivillige. Dette fra klokken 16.00 til 17.00 på torvet.

De som er med å plukker søppel er også med i trekningen av fire gavekort på 500 kroner som kan brukes i butikkene på Tangvall. Arrangementet blir sponset av den lokale sparebanken.

Det oppfordres også at velforeninger stiller opp, og sier at de også er velkommene til grilling etterpå. En Velforening som er med på arrangementet er Lunde Vel.

– Vi begynner klokken 11.00 på Lunde utenfor Elma. Vi dekker områdene Lunde, Lohne, Leire og E39 til grensa mot Tangvall. Hvis de som deltar vil ha hansker og pose kan få dette av meg, sier Føreland Hansen.

– Det har hendt noen vil gå noen dager før. Det er topp, men gi beskjed så vi vet hvor dere har gått, fortsetter hun.

De ber også om at de Velforeningen som blir med registrerer seg. Plukkes det i boligområder ber de om at de blir kvitt posene med søppel selv, men plukkes det langs veiene kan man få hjelp til å hente disse.

– Dette er noe mange tenker på, tror jeg. At folk syntes det er dumt med all den søpla, og jeg tror mange syntes det vi gjør er bra. Jeg håper at de som er i nærmiljøet bruker formiddagen til å ordne i hagen sin eller polere båten, og at de etterpå kan bruke et par timer på ettermiddag til å plukke søppel, sier Schaldemose.

– Med to timers innsats får man en god følelse som varer resten av året, avslutter Schaldemose.

Først publisert 21. april, oppdatert 25. april.

Vil du lære mer om demens?

Demensvennlig samfunn i Søgne Etter TV-aksjonen i 2015, hvor det kom inn 230 millioner til Nasjonalforeningen for folkehelse, har det startet en kampanje om et mer demensvennlig...

391 strømløse, men frykter flere

Agder Energi jobber hardt for å få strømmen tilbake til alle som er rammet, men frykter det kan bli flere strømløse mandag når det begynner å snø...

Ønsker flere sponsorer

Nyheter Songdalen: I fjor gikk Songdalen skolekorps til innkjøp av en skaphenger. Korpset har økt med 33 musikanter de siste fem årene og behovet for et...

Frivilligheten ble døra inn i bygda

Nyheter Frivillig: For et år siden flyttet Kari Johansson fra Lyngdal til Nodelandsheia. Uten bekjente i området og uten jobb, ble frivilligsentralen hennes...

Rådhuset åpent søndag kveld

Åpen dør for sørgende – Kommunestyresalen i Søgne rådhus er åpen søndag kveld for dem som har behov for noen å prate med, sier Tom Erik Dønnestad i Søgne Kors etter at en...
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke