bsnett.no

Vetle Brunvatne vant denne helga sitt første NM-gull for junior i Byrkjelo denne helga. Foto: Vic Pochman

Første NM-gull

Sport · Publisert 17:09, 16 aug 2015

Vetle Brunvatne (21) vant sitt første NM-gull for junior da han gikk til topps i Byrkjelo med et kast på beskjedne 67,69 denne helgen. Søgne-gutten tok bronsen under senior NM for 14 dager tilbake.

 - Jeg har bare delvis klart å vedlikeholde formen, oppsummerer han etter årets siste mesterskap. Ved siden av de nasjonale mesterskapene har Vetle også kastet U-23 EM i sommer.

- Da gjorde jeg årets svakeste konkurranse. Jeg ble stående på rundt 65 meter. Jeg kom ikke så mye lengre i helgen, beklager han.

Vetle har pers på 72,57 fra i fjor. Denne sommeren har han 71,51 som årsbeste. Under senior NM fikk han opp et kast på 70.02. Det skilte bare noen centimeter frem til sølvet. Han var på pallen under Hoved NM i fjor også.

- Jeg har hatt en jevnt bra sesong. Kastet der alt har klaffet under optimale forhold har dessverre ikke kommet enda. Nå går det definitivt mot slutten, sier Søgne sin eneste kvalifiserte deltaker på mesterskapet i Byrkjelo.

- Jeg trener mye med KIF. I helgen reiste jeg med dem til Nordfjord, forteller Vetle. Det var først fly til Oslo, så fra Gardermoen til Sandane.

- Kristiansand - Byrkjelo er en kronglete vei. Noe annen reisemåte enn fly er faktisk ikke mulig, konstaterer han.

 

75 meter inne

Vetle mener klart at han ikke har fått ut sitt beste denne sommeren.

- Jeg er blitt mer stabil, og jeg har vært bra. Stevnet der alt klaffer venter jeg fremdeles på, sier Søgne-gutten som understreker at han ikke har noen klare konkrete resultatmål foran neste sesong.

- Apparatet rundt meg mener at jeg har 75 meter inne. Selv har jeg ikke satt meg noen konkrete mål, understreker han.

Norsk årsbeste i år har Håkon Kveseth. Orion-gutten som vant NM har kastet 73,96 i sommer. Lengder Vetle klart har potensial til å straffe.

Starter studier

Vetle starter denne høsten på sykepleierstudier i Kristiansand.

- Jeg satser videre som før. I løpet av et par år håper jeg på stor fremgang, sier Vetle som retter en stor takk til trener Egil Thune.

- Sammen håper vi på ytterligere fremgang, understreker Vetle.

Tidligere hadde Vetle klubbkamerat Aleksander Skarpeid som treningspartner.

- Det er blitt et par år siden Aleksander ga seg. På sitt beste var han i perioder på høyde med meg og vel så det. Vi presset hverandre frem på en positiv måte, sier Vetle som nå trener mest i Kristiansand.

- Jeg vil fortsette å kaste for Søgne, men jeg er ikke like tett på miljøet i klubben som jeg engang var, avslutter han.

Nominert til Folkets Ildsjelpris

Kristiansand: Olav Eieland i Søgne volleyballklubb er en av fem nominerte til årets ildsjelpris under Idrettsgalla Sør. fredag 15:30

Bånn pinne på Mjåvann

Rally Mjåvannsprinten: Et kompakt, billig minirally som går av stabelen søndag 22. oktober. tirsdag 20:28

Dusinet fullt for Tjomsland-traver

Trav Øystein Tjomslands seiersmaskin El Viktor tok lørdag sin 12. seier for året. Nå er siktet innstilt på å bli mestseirende travhest i Norge i 2017. tirsdag 10:45

Sikret Tjomsland årets 50. trenerseier

Innsendt Beste: Karrierens første triumf for Tinas Odin tirsdag kveld betød også årets 50. trenerseier i Norge for Øystein Tjomsland. Nå er Søgne-treneren... fredag 08:49

Rekordstor fotballturnering i Søgne

Fotball Tangvall: Til helgen går årets Eat Move Sleep Cup av stabelen på Tangvall. Nesten 200 lag er påmeldt til turneringen. onsdag 16:26
Hvor bør Songdalen få ny barneskole?
Rosseland
Vollan/Nodeland
built here

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Birkelid og fremtiden

Ukens leder Sist uke var fremtidig utvikling av Birkelid på agendaen da kultur- og utviklingskomiteen tok debatten før kommunestyret involveres. Området har...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Ildsjelen

Intervjuet 70 år Energisk. Uegennyttig. Kan til tider misforstås. Det er tre ord som brukes for å beskrive Alexander Graf zu Münster. søndag 09:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke