Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

– Kaldblodshesten er som toppalpinist Kjetil Andrè Aamodt

Årets mestseirende travhest i Norge 2017, Øystein Tjomslands El Viktor, var bursdagsgaven som endte med historisk bragd.

Sport · Publisert 11:07, 10 jan 2018

Årets mestseirende travhest i Norge 2017, Øystein Tjomslands El Viktor, var bursdagsgaven som endte med historisk bragd. Eieren sammenligner kaldblodshesten med toppalpinist Kjetil Andrè Aamodt.

Eventyret El Viktor startet på Sørlandets Travpark 23.april i fjor. Da tok den svarte hingsten sin første seier i regi sørlandschampion Øystein Tjomsland. Vinnerhesten fortsatte sin seiersgang gjennom hele 2017, og stoppet ikke opp før han tok årets 17. seier på Bergen Travpark 14.desember. Med det ble han årets mestseirende travhest i Norge i 2017, og samtidig historisk. Ikke siden elitehesten Moe Odin tok 19 seiere i 2007 har en norsk travhest klart å vinne flere løp på ett år.

- Jeg vil sammenligne ham med en idrettsutøver som Kjetil André Aamodt; han slapper av når han skal det og bruker kreftene sine riktig, sier en av hestens to eiere, Steinar Nordengen.

Totningen hadde akkurat kjøpt El Viktor da kona til hans gode studiekamerat Geir Furuseth kom med spørsmålet: Hva kjøper man til 50-åringen som har alt?

- Jeg tenkte at El Viktor kunne være noe for Geir for jeg hadde fått god forhåndsinfo på hesten. Dette ble den første travhesten han noensinne er med og eier, og det har virkelig gitt oss noe å prate om de 20 gangene han har startet. Til og med i konfirmasjonen til datteren hans stoppet hele selskapet opp for å se El Viktors løp på Sørlandets Travpark på storskjerm, forteller Nordengen med et smil.

Øystein Tjomsland:

Prestasjonene for 2017 taler for seg. Hvordan er så individet El Viktor? Vi lot trener Øystein Tjomsland, oppasser Stine Birkeland og eier Steinar Nordengen beskrive den vakre hingsten ved å svare disse tre spørsmålene:

1. Hvordan vil du beskrive El Viktors personlighet?

2. Hva betyr El Viktor for deg?

3. Hvilke mål har du for hesten for 2018?

Øystein Tjomsland, trener:

1. - El Viktor er først og fremst en klok hest, og jeg merket at han har fått mer selvtillit gjennom året som har gått. Det er samtidig en relativt rolig hest som det er viktig å holde tenningsnivået oppe på.

2. - Jeg har et bra forhold til alle utøverne mine og jobber tett med dem. For meg betyr det mye at El Viktor tar til seg signalene vi gir ham underveis i treningen.

3. - Nå skal han først få restituere før han går inn i en god treningsperiode. Nå må han få mer fart i beina for å ta nye steg i karrieren. Vi legger lista litt etter hvordan han utvikler seg.

Steinar Nordengen, eier:

1. - Jeg har eid mange travhester, men aldri vært noen med den vinnerskallen som El Viktor har. Alt har vært så ukomplisert med ham, han har aldri galoppert i løp og han er både rask fra start og til slutt.

2. - Jeg har en del andre hester, men det som er så spesielt med El Viktor er at han aldri skuffer. Går det litt trått med noen av de andre hestene, har El Viktor alltid levert. Jeg setter også pris på å kunne dele dette med en god kamerat.

3. - Jeg har vært med og påvirket hvor han har startet i 2017, men er fullstendig klar over at han ikke kan bli mestseirende travhest i Norge i 2018, konkurransen blir stadig tøffere. Nå må han først og fremst få den tiden han trenger slik at han er på topp når han starter, men jeg tenker jo litt større løp for ham i 2018. Sannsynligvis prøver vi ham litt i Sverige også, men det skal hesten få lov til å bestemme selv.

Stine Birkeland, oppasser:

1. - Han er utrolig snill og klok, en av de snilleste hingstene jeg noen gang har jobbet med.

2.- Han betyr veldig mye! Av alle passhester jeg har hatt opp igjennom årene er han på Topp 3 av mine favoritter. Vi fant tonen fra første dag da han kom på stallen. Han er kongen på min side av stallen og den første hesten jeg tar ut på morgenen. Han er helt perfekt - alle oppasseres drømmehest!

3. - Akkurat nå trener vi mye styrke i firehjulsvogn og det skal være litt å gå på treningsmessig.Han har kapasitet til å henge med et stykke oppover i grunlagene. Vi tror på et sterkt år i år også, og mulig vi prøver ham litt i V75 på lørdager også.

Søgneturnere på stevne i Flekkefjord

Innsendt Helgen 14. til 15. april dro nær 40 gymnaster fra Søgne turnforening sammen med foreldre og trenere til Flekkefjord på årets barneturnstevne. Dette... torsdag 09:26

Søgne-herrene spilte uavgjort på Øya

Flekkerøya: I en målrik kamp ble det tilslutt uavgjort 3 – 3 da Søgne-herrene møtte Fløy 2 på bortebane. Dette var nok en kamp hvor det var litt... tirsdag 05:52

Tjomslands megatalent med profilerte sørlandseiere

– Det var sjokkerende Den tre år gamle hoppa Thankful debuterte på oppsiktsvekkende vis foran sine profilerte eiere i Travparken søndag. – Det er snakk om et megatalent,... mandag 18:58

Ny vinner fra Tjomslands kanonårgang  

Magnums Romeo viste seg fram i debutløpet mandag 13:07

GIL-damene avsluttet sesongen med to tap

Stavanger 3. divisjon håndball damer Det ble to klare tap for GIL-damene da laget spilte sine to siste seriekamper i årets sesong. søndag 19:41

Tekno Odin spisser NM-formen på hjemmebane

Innsendt Søndag gjør supertraveren Tekno Odin årets første start på hjemmebanen Sørlandets Travpark. Formen skal spisses i jakten på en historisk femte... fredag 11:19

Hekta på bueskyting

Langenes: Kjetil A. Danevad tok nylig NM-gull i bueskyting. Han er ikke den eneste i familien som er hektet på sporten. onsdag 19:00

Personlig

Ukens gratulasjoner

Du må være innlogget for å se alle gratulasjonene.  Vil du sende inn en gratulasjon?  Klikk her og fyll ut. Eller send til personlig@bsnett.no innen...
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Nygaard, 412 44 323
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke