bsnett.no

Det meldes om flotte forhold i Hellersdalen noen få dager før Hellersdalen Classic. Bildet er tatt under en av prøveturene i løypene. Foto: Joar Nilsen Lohne

Lørdag 23. august

Sport · Publisert 09:19, 21 aug 2014

Hellersdalen Classic
Det er for andre gang at Hellesdalen Classic skal gå av staben på Tangvall, lørdag 23. august.

Hellersdalen Classic er et sykkelritt med puljer for alle erfaringsklasser. Det blir også arrangert et barneritt, Kids Classic, som er for barn mellom to og tolv år.
Det blir arrangert tre forskjellige løp. Barnerittet, og to puljer i voksenklassen hvorav en løype er på 43 km, mens den andre er på 38 km.
- Den lange løypa, på 43 km, er en teknisk terrengløype og krever syklister med noe mer erfaring en den som er litt kortere. Den på 38 km følger grusveiene i Hellersdalen, så man trenger kun vanlig sykkelutstyr, sier Dag Morten Frantzen, en av initiativtakerne til rittet.

I fjor arrangerte Frantzen og et par kamerater rittet på eget initiativ. I løpet av to uke hadde de 45 deltakere. I år valgte de å slå seg sammen med Søgne Cykleclubb, som dermed blir hovedarrangør.
Det er allerede 75 påmeldte til sykkelrittene.
- Vi savner damene. Det har dukket opp noen i det siste, men jeg tror vi bare har 15 påmeldte damer.
Påmeldingsfristen er enda ikke gått ut, og man kan melde seg på helt fram til løpet på lørdag. Det er også påmelding til barnerittet.
- Barnerittet starter utenfor Søgne og Greipstad Sparebank klokken 14.00 på lørdag. Vi håper at alle barn som har lyst får lov til å delta. Barnerittet vil kun foregå på og rundt Tangvall, og det vil være premier til alle. Det er derfor vi ønsker at man skal melde seg på på forhånd, slik at vi har en viss oversikt over hvor mange premier vi skal ha. Hvis man ikke rekker å melde seg på på internett, er man selvfølgelig velkommen til å delta uansett, sier Frantzen.

De to hovedrittene for voksne starter også utenfor Søgne og Greipstad Sparebank, men allerede 09.30 på formiddagen.
- Starten skulle i utgangspunktet vøre klokken ti, men en del av gårdene på Repstad skal ha konfirmasjoner i helga, så for å unngå mye biltrafikk i veien og lekende barn har vi valgt å framskyve rittet noe, melder Frantzen.
Det er sendt ut mail til alle påmeldte om info vedrørende forrandringen i startskuddet.

- Vi oppfordrer så mange som mulig til å ta turen til det som helt sikkert blir en fest i Tangvall sentrum til lørdag, avslutter Frantzen.

 

Lag og foreninger
Mellom klokken 12.00 og klokken 14.00 på lørdag blir det også stands på Tangvall hvor lag og foreninger i Søgne og Songdalen viser fram seg selv og tilbudene de har.
- Mange vet ikke hva som tilbys i kommunene. Det er derfor vi ønsker å ha dette arrangementet, for å vise folk hva de kan være en del av. Vi ønsker selvfølgelig at så mange som mulig tar turen, slik at vi kan forbedre oss og gjøre det større neste år, sier leder av Søgne handelsforening, Elin Loka Danielsen.

Moro med Morothon

Seier og uavgjort gav nesten tabelltopp

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke