bsnett.no

Ildsjel: Per Tofteland med prisen Årets Drivaksel som ble delt ut av NBFs president Per Madsen.og rallysjåfør Henning Solberg. Foto: Norsk Bilsport

Per Tofteland kåret til Årets Drivaksel

Per Tofteland fra Søgne mottok fredag Norges Motorforbunds dugnadspris, Årets Drivakse.

Sport · Publisert 10:17, 3 des 2017

– Dette er en pris som henger virkelig høyt, og er bare tildelt en person fra Sørlandet en gang før. Det forteller noe om hvilken fantastisk innsats og dugnadstimer som må legges ned for i det hele tatt komme i betraktning som mottaker av denne prisen, sier Jan Tore Weire som var til stede på banketten da Tofteland fikk prisen.
– . Gratulerer til Per Tofteland og Søgne som er så heldige å ha en slik sammenbygging, sier Weire.

Norsk Bilsport skriver på sin hjemmeside at Tofteland fikk sin utmerkelse overrakt av rallyfører Henning Solberg og NBFs president Per Madsen.

Kåringen av ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber, står det videre.

Per Tofteland har siden 1975 vært en drivkraft i bilsporten på Sørlandet. Ikke bare i sin egen klubb KAK, men også i andre klubber i landsdelen. Han har også en aktiv karriere bak seg som kartleser i PO-løp. Han var sentral da KAK startet med bilcross på Ruglandsbanen i Birkeland tidlig på 80-tallet, og ikke minst har han vært den store drivkraften i det populære Rally Sørland i en årrekke. Løpet er fast NM-løp i mai hvert år.

I tillegg har Per Tofteland vært med på å dra i gang andre rallyløp som Rally Konsmo, Vårsleppet, Mjåvannsprinten og Rally Treungen. I tillegg til dette er han ansvarlig for tidtaking i en rekke rally over hele landet, skriver Norsk Bilsport.

Jarle og hans lagkamerater avsluttet med stil

Søgne-herrene utklasset topplag

Årets mål da Søgne utklasset Vindbjart 2

Bjørn er klar for lokalderby mot gamleklubben

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke