Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Photo: eatmovesleep.no

Rekordstor fotballturnering i Søgne

Tangvall: Til helgen går årets Eat Move Sleep Cup av stabelen på Tangvall. Nesten 200 lag er påmeldt til turneringen.

Sport · Publisert 16:26, 11 okt 2017

– Det er nesten 200 lag som er påmeldig til turneringen. Spillerne kommer fra Valle i nord, Øyestad i øst og Flekkefjord i vest, sier nestleder i Søgne fotballklubb, Gunnar Engebu.

Med 200 lag har deltakertallet økt med over 30 lag fra i fjor. Det er nemlig fjerde året på rad at Søgne FK er valgs som arrangør av cupen. Valget er det BAMA og Norges fotballforbund som gjør.

– Vi leverer et bra produkt og da blir vi valgt på nytt. Vi er veldig stolte over at de har valgt akkurat Søgne fotballklubb som ambassadørklubb, sier Engebu. Klubben i Søgne er én av 35 klubber som er ambassadører i 2017.

Utvidet

Grunnet den rekordstore deltakelsen har klubben sett seg nødt til å utvide turneringen med en dag. Det som tidligere har vært en éndagsturnering vil nå gå over to dager, lørdag og søndag. Engebu forteller at selv på tross av utvidelsen har han sett seg nødt til å legge opp til at flere av de yngste lagene begynner å spille tidlig lørdag morgen.

I løpet av helgen vil det settes opp tre telt på turneringsområet som vil formidle betydningen av totalkonseptet, Eat Move Sleep. I det ene teltet vil det være lagt til rette for avslapping, i det andre vil det være smaksprøver på sunne produkter mens det i et tredje teltet vil være aktivitet i fokus.

– Det er viktig at spillerne kommer innom og sjekker ut teltene og forstår hva konseptet egentlig betyr. For en fotballspiller, og barn og ungdom generelt, er det viktig med den riktige kombinasjonen av de tre elementene. Det er viktig at man hele tiden fokuserer på riktig kosthold, riktig mengde søvn og riktig mengde bevegelse, forteller Engebu.

Takknemmlig

Med nesten 200 fotballspillende lag i løpet av ei helg er det mye som skal organiseres. Omlag 120 frivillige foreldre vil være i sving under turneringen og mye tid har blitt brukt i forkant av den.

– Vi hadde ikke klart dette uten alle foreldrene som stiller opp. Vi er også evig takknemmlig for at kommunen støtter opp og hjelper med mye under turneringen. Oppsetting av baner, flytting av mål, leie av områder, vi hadde ikke klart det uten det gode samarbeidet med kommunen, sier Engebu.

Også spillerne i Søgne Fk er spente og ser fram til turneringen.

– Jeg tror de synes det er gøy. Det er mange som snakker om at det snart er turnering og man ser jo støtt og stadig barn med fjorårets t-skjorter løpende rundt i Søgne, sier Engebu.

Sponsormidler har i år gjort det mulig for fotballklubben å kjøpe inn medaljer til samtlige deltakere i cupen. Det tror Engebu vil være ekstra stas.

– Tidligere har de fått premier i form av t-skjorter og svettebånd. I år vil de få medlaje i tillegg. Vi er veldig takknemmlige for at sponsorene av turneringen har gjort dette mulig, sier han.

Gode minner

Eat Move Sleep er for unge fotballspillere født mellom 2005 og 2011. For barna født i 2011 vil turneringen være sted for deres aller først fotballkamper.

– I år, som i fjor, har vi invitert førsteklassingene til å delta gratis i turneringen. Mange av disse lagene har nylig startet opp, så vi gjør dette for at de skal komme i gang med fotballen og få gode opplevelser og minner allerede fra første stund, sier Engebu.

Han ser fram yrende liv og mye flott fotball i helgen som kommer.

– I turneringen er alle vinnere. Det blir mye artig fotball å se på, og vi garanterer en turnering uten vind. I fjor fikk vi det værste været vi kunne fått, men det har vi ikke bestilt i år. For publikum vil det være salg av sunne produkter og som sagt, mye fin fotball, avslutter Engebu.

Bsnett ønsker fotballklubben og alle deltakende lag lykke til i turneringen.

Sørlandshest historisk etter imponerende bragd

Hestesport Øystein Tjomslands seiersmaskin El Viktor ble torsdag kveld historisk da han vant sitt 17.løp for året på Bergen Travpark. fredag 14:46

G6 Lunde takker for gaven

Søgne: I slutten av november gav Søgne bygdekvinnelag 20.000 kroner til håndball- og fotballag fra seks til ti år. Nå har Søgne FKs gutter 6 sendt... torsdag 08:54

Gratis treningstilbud fikk støtte

Gave 10 000: Greipstad HMS mottok 10 000 kroner i gave, det skal brukes til mer utstyr. mandag 15:02

Nerver og tårer da Tjomsland vant V75

Hestesport: Søgne-trener Øystein Tjomsland var full av nerver da han kusket galopplystne Tinas Odin i V75 på Forus lørdag. Oppasser Ida Beathe Olsen... lørdag 20:01

Rekordstor utbetaling til idretten

Idrett Lotteri- og stiftelsestilsynet har offentliggjort tildeling av kompensasjon for vare- og tjenestemoms. Søgne FK får 213 474 inn på konto. torsdag 10:52

Søgnespiller til IK Starts G16-lag

Fotball: Forrige onsdag meldte IK Start at August Fredriksen har meldt overgang til klubben. Beskjeden kom gjennom lagets Facebook-side. Fredriksen... tirsdag 14:25

Ingen stopper El Viktor

Øystein Tjomslands El Viktor tok søndag kveld sin 16. seier for året da han vant sammen med Ida Beathe Olsen på hjemmebane. Tekno Odin avsluttet... mandag 14:49

Personlig rekord for Dennis Åteigen

Svømming Dennis Åteigen fra Søgne kunne dra hjem med gull i Nordisk mesterskap junior, som ble arrangert på Island denne helgen. mandag 14:39
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke