Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Oversikt: Kart over etappene gjengitt med tillatelse av Rally Sørland NM.

Slik går etappene i Rally Sørland

Lørdag 6. mai blir det bokstavelig talt fullt kjør. Vårens høydepunkt for mange, Rally Sørland NM, arrangeres. Første landeveisetappe går i Finsland.

Sport · Publisert 06:48, 4 mai 2017

Rune Kittelsen, arrangøransvarlig for det som skjer på Sørlandet Travpark lørdag formiddag, forteller at interessen for Rally Sørlandet NM er stigende.

– Vi ser på facebooksidene at det er utrolig mange som følger med og skal til Travparken. Faktisk er det helt vilt. Vi regner med en masse folk når showet starter på Sørlandet Travpark. Det blir garantert mange ute i løypene også. Nå håper vi bare at været er med oss denne gangen, det har ikke vært særlig siste årene, sier Kittelsen.

Det er til nå 81 påmeldte, men Kittelsen regner med at tallet vil stige til 100 før påmeldingsfristen går ut. Det er biler fra både Sverige og Polen som deltar og storheter i sporten som Mads Østberg og Ola Fløene. Begge kjører Adapta Ford Fiesta R5.

Starter Tjomsås - Skinnsnes i Finsland

Første SS går fra Tjomsås, forbi Grindland ned til Leipslandskrysset, opp til Hønemyr og videre forbi Djupesland og ender på Skinnsnes. Dette er en ny etappe som har både grusvei og asfalt.

– Forbi Djupesland regner jeg med at det vil gå så fort at geatkassa nesten går tom, sier Kittelsen som tidligere har deltatt i Rally Sørland NM.

– Det er kommet innspill til bsnett at Djupeslandsvegen ikke tåler denne påkjenningen, er det tilfelle?

– Faktum er at dette er en forbedring av veien. Når bilene har kjørt ser det ikke ut, men så har vi samarbeid med Mesta og Statens vegvesen som kombinerer dette med vårstellet. Vegen holder bedre etterpå, så det er ikke noe å bekymre seg for, sier Kittelsen og skryter av både folks positivitet langs veiene og nødvendige samarbeidspartnere.

To ganger på samme sted

SS2 starter også i Finsland. Den går fra Finnsådal til Bue i Marnardal, og de som velger å stå ved Finnsådal kan igjen få se rallybilene under etappen SS7. Denne starter på Høye.

Søgne får også sin etappe som kjøres to ganger. SS 5 og SS10 går forbi Årstøl.

Ellers blir det mye rally i Marnardal (se kart).

Prøvekjøring

Det er lov å kjøre etappene to ganger fredag 5. mai. Hvis noen blir obeservert på disse strekningene på andre tider, blir det utelukket fra løpet.

– Det er fordi det skal være rettferdig for de som kommer langveis fra og ikke har mulighet til å gjøre seg kjent med veiene, sier Kittelsen som antyder at snart vil Rally Sørland NM bli over to dager sånn som tidligere.

Bak rattet igjen

En av de lokale som er klar for Rally Sørlandet NM er Torbjørn Eidså.

– Jeg smalt i fjor, så nå har det bare gått på mekking siden. Bak rattet har jeg ikke sittet på lenge, så det skal bli skikkelig moro, sier rallysjåføren fra Greipstad som har fått klargjort sin røde Volvo for nok et Rally Sørland NM.

Les mer om Rally Sørland NM her

Først publisert 21. april, oppdatert 4. mai.

Rally Sørland gikk av stabelen første gang i 1952. Etter et langt opphold fra 1972 til 2002 er det nå arrangert 14 år på rad.

Fra 2003 til 2013 ble løpet arrangert i Mandal. Fra 2014 har startskuddet gått i Kristiansand.

Mads Østberg stiller til start også i år. Han har vunnet Rally Sørlandet seks ganger siden reoppstart i 2004, senest i 2016.

Flere lokale sjåfører fra Søgne og Songdalen stiller også i år til start. Se påmelding på Rally Sørlandet NM sin hjemmeside.

Må ut etter syv år

Nodeland: I syv år har Kristiansand StrongTeam hatt treningslokaler på Nodeland. Nå sier kommunen at det er slutt. tirsdag 06:36

Idrettsmerkeprøver på stadion

Søgne stadion: Tirsdag 20. juni blir det mulighet for alle som ønsker å prøve seg på idrettsmerket. søndag 10:00

Kultur og ukultur

Ukens leder Arbeidet med sammenslåing av kommunene Søgne, Songdalen og Kristiansand er dermed i gang. Tre organisasjonskulturer og – tradisjoner både...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Personlighetstrekk som ikke lar seg endre

Signert Mannen i huset satt plutselig og humret mellom hostetoktene sist uke. Han hadde pådradd seg et sterk forkjølelsesvirus og måtte holde seg i hjemmet... onsdag 07:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke