bsnett.no

SKOLEBESØK: Espen Ester Pirelli Benestad på sitt forrige skolebesøk i Songdalen. Det var på Finsland skole. Photo: Klara Turid Fidje Frettun (Arkiv)

Esben Ester til Songdalen

SONGDALEN: I forbindelse med Uke 6 (Sex og Politikk)kommer Esben Ester Pirelli Benestad tilbake til Songdalen. Forrige gang besøkte han Finsland skole, nå står Songdalen ungdomsskole for tur.

Tema · Publisert 08:44, 31 jan 2017

De folkevalgte ønsker Esben Esther Pirelli Benestad velkommen tilbake til Songdalen

Sex og Politikk arbeider for å forsvare og fremme seksuell og reproduktiv helse og rettigheter,både nasjonalt og internasjonalt. Siden 2011 har organisasjonen drevet den landsomfattende kampanjen «uke6», som tilbyr alle landets grunnskoler et gratis undervisningsmateriell om helse, trivsel og seksualitet.

På mandag 06.02.17 kl 09.30-11.00 kommer Sex og Politikk til Songdalen ungdomsskole får å åpne årets kampanje. Songdalen kommunes folkevalgte har benyttet anledningen og invitert Esben Esther Pirelli Benestad tilbake til kommunen i et offisielt oppdrag.

Det har tidligere vært et tilsvarende skolebesøk fra Sex og Politikk på Finsland skole i februar 2016. Etter det møtet mottok kommunen et brev fra en håndfull innbyggere som ikke ønsket at, lege, spesialist i klinisk sexologi, og professor i sexologi ved Universitetet i Agder, Esben Ester Pirelli Benestad skulle inviteres tilbake til kommunen. På bakgrunn av brevet og eventuelle skjulte holdninger i samfunnet, så fremmet Venstre en interpellasjon i kommunestyret i april 2016. I interpellasjonen blir blant annet Ordføreren bedt om å svare på om Esben Esther Pirelli Benestad kunne bli invitert til kommunen ved en senere anledning. Ordføreren og kommunestyret støttet en ny invitasjon.

Saken ble så sendt videre til Kultur- og utviklingskomiteen. Kultur- og utviklingskomiteen ble bedt om i samarbeid med administrasjonen, om å ta en vurdering om de kan få til et større åpent arrangement der temaet blir satt på dagsordren. Det er i denne anledning gledelig å dele at Esben Esther Pirelli Benestad er invitert til årets kampanje i regi av Sex og Politikk. Vi ser frem til at hen forventes på besøk til kommunens andre ungdomsskole.

Nominert til Folkets Ildsjelpris

Sport Kristiansand: Olav Eieland i Søgne volleyballklubb er en av fem nominerte til årets ildsjelpris under Idrettsgalla Sør.

Søgne wok måtte stenge

Nyheter Tangvall: Torsdag 19. oktober meldte Søgne Wok at de igjen måtte stenge restauranten på ubestemt tid.

Søgnemann er Norges hyggeligste håndverker

Lillestrøm: Sveinung Tofteland ble fredag ettermiddag kåret til Norges hyggeligste håndverker under Bygg Reis Deg-messen 2017.

En innsats for miljøet

Lesernes budstikke Innsendt I dag har Hilde og Helene Breland for miljøet langs Sygna (Søgne- og Songdalselva) ved "potetveien" på Nodeland. – Stor fangst på et lite område,...

Klart for tradisjonell konsert

Plakaten SGP: Søndag 22. oktober er det klart for Søgne skolekorps' populære høstkonsert.
Hvor bør Songdalen få ny barneskole?
Rosseland
Vollan/Nodeland
built here

Hørt eller sett noe?

Klikk her for å sende inn til avisa.

Birkelid og fremtiden

Ukens leder Sist uke var fremtidig utvikling av Birkelid på agendaen da kultur- og utviklingskomiteen tok debatten før kommunestyret involveres. Området har...

Søk i Songdalens postjournal

Søk i Søgnes postjournal

Personlig

Ildsjelen

Intervjuet 70 år Energisk. Uegennyttig. Kan til tider misforstås. Det er tre ord som brukes for å beskrive Alexander Graf zu Münster. søndag 09:00
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Roar V. Osmundsen, 412 44 323
Markedssjef: Anita Bakkevold, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke