bsnett.no

Lisa Helen Lynnæs ble utsatt for utpressing på Facebook. Nå advarer hun andre slik at de ikke havner i samme situasjon. Bilde: privat

Ble utsatt for grov utpressing på Facebook

Lisa Helen Lynnæs fra Songdalen ble utsatt for grov utpressing på Facebook. Nå deler hun sin historie for å advare andre.

Publisert 10:26, 8 aug 2018

– Som mange kanskje allerede har fått med seg så har jeg blitt utsatt for grov utpressing her på Facebook. De møtte denne ganga feil jente å kødde med, jeg ga ikke etter for disse utpresningene. Men jeg vet at dette skjer med flere uskyldige jenter og gutter, og derfor velger jeg å bruke min stemme for å advare andre, begynner innlegget Lynnæs delte 02. august.

– Dersom noen sender deg en meldingsforespørsel på Facebook, vær så snill, lær av min feil! Sjekk profilen til vedkommende før du svarer, se om dere har felles venner og sjekk gjerne med de om dette er en grei person å snakke med, fortsetter hun.

– Jeg trodde det var en hyggelig portugiser jeg snakket med, en som bare ville ha tips til bra utesteder og restauranter i Kristiansand. Etter hvert spurte vedkommende om jeg ville ta en pils med han og kompisene på lørdag, og naiv som jeg var så takket jeg ja til dette. Så snudde alt.
Plutselig blir jeg tilsendt mange screenshots fra vår samtale som er photoshoppet slik at det ser ut som om jeg har takket ja til å selge kroppen min. Hans tale var klar; send meg vulgære nakenbilder innen tre minutter, ellers blir disse sendt til hele vennelisten din, forteller hun videre og skriver at hun blokkerte vedkommende straks og fikk hjelp av gode støttespillere som fikk utpresserene til å la henne være i fred.

– Min frykt er nå at de går videre til neste offer. Så vær så snill, lær av min feil, avslutter hun innlegget.

Lynnæs sier til bsnett at hun har fått mye støtte etter at hun delte historien sin.

– Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger, utrolig mange har vist sin støtte og stilt opp for meg, forteller hun.

Lynnæs har ikke anmeldt saken enda, men skriver i en kommentar i innlegget at hun kommer til å gjøre dette.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Lærere i Finsland

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke