Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Fikk mange innspill til nye Kristiansand

Møte: Mandag ettermiddag møttes rundt 30, i hovedsak politikere, til dialogmøte om sammenslåingen.

Publisert 18:15, 14 mai 2018

Det er Næringsforeningen i Kristiansandsregionen som inviterte til dialogmøte med innbyggerne mandag ettermiddag. Utenfor skinner sola, men inne sitter et tredvetalls fremtidsinteresserte mennesker i rådhuset på Nodeland.

Roar Osmundsen leder ordet i det som er et samatalemøte hvor publikum kan stille spørsmål til paneldeltakerne. Panelet består av ordfører i Kristiansand, Harald Furre, ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland, ordfører i Søgne, Astrid Hilde, og representant for næringsforeningen i Søgne, Terje Pettersen. Publikum er i hovedsak politikere fra Søgne og Songdalen, samt næringsdrivende og andre.

I løpet av møtet var panelet og publikum innom mange temaer. Blant annet ble Høllen diskutert, svømmehall i Søgne, E39, stolthet til hjemplassen og arealplanen for nye Kristiansand.

Torfinn Kleivset (KrF) ba om ordet og gjentok ønsket om svømmehall i Søgne. "Kanskje kan en fylle rådhuset med vann?", spurte han.

Furre høstet latter fra publikum da han svarte: "Deler av Søgnes rådhuse ser vel allerede ut som et akvarium?":

Deler av Søgnes rådhuse ser vel allerede ut som et akvarium?

Harald Furre

Ordfører i Kristiansand

Kommuneplan

Senere i debatten fikk Andre Kjetså ordet av møteleder Osmundsen. Som representant for Mjåvann industriområde var møtet i stor grad myntet på personer som han. I forkant av møtet sa Osmundsen at møtet primært var for næringsdrivende, men at alle var velkommen til møtet.

– Jeg skulle likt å få en langsiktig arealplan som sa noe om hvor kommunen ønsker de store områdene områdene og har forutsigbarhet på det, sa Kjetså.

Harald Furre svarte kontant, at det skal han få. – Det nye kommunestyret som velges i september neste år skal vedta en arealdel av kommunedelplanen. Da vil en vite hvilke områder som skal utvikles og hvilke profiler de skal ha, sa han.

– Når vi kommer i gang med arbeidet med kommuneplanen vil det være viktig å se hvilke industriområder vi har og hvordan de skal være. Man trenger ikke være så redde for å ha et industriområdet utenfor Mjåvann, sa Hilde. Hun nevnte Lohnelier og satsingen på ny-etableringer der og Høllen Vest med deres dypvannskai. – Jeg mener at disse områdene kan utfylle, men ikke nødvendigvis konkurrere med hverandre. Men litt konkurranse er sunt, sa hun.

– Helt konkret tror jeg en storkommune kan realisere mer enn vi kan alene. Men det er viktig at en ser konkrete resultater slik at folk kan forstå dette. For eksempel vil ny videregående skole på Tangvall være en slik ting. Jeg tror ikke den kommer før jeg ser den, men her har storkommunen anledning til å støtte opp om det at Søgne og Songdalen er sterke på håndverk, og ta hensyn til og styrke dette, sa Pettersen.

Norges beste kommune

Andre temaer i løpet av det to timer lange møtet var blant annet overgangen på Nodeland stasjon, handel i øst og vest, fortrinn Søgne og Songdalen bringer inn i nye Kristiansand, melkeprosukjson, skogbruk, bygg og anlegg.

Avslutningsvis takket ordførerne for initiativet fra næringsforeningen.

– Det er en spennende tid. Vi skal lage Norges beste kommune og det har jeg fremdeles stor tro på at vi skal klare, sa Greibesland.

– Det er ikke noe taperlag som slår seg sammen. Alle kommunene ligger i toppen på kommunebarometeret, så sammen blir dette helt supert.

– Nå har vi fått en del innspill som blir spennende å ta med videre. Spesielt med tanke på kommuneplanen, og jeg håper at alle kommer med innspill i høringsrunden, sa Hilde.

– Vi tar også med oss alle punkter videre, og er lutter øre også i framtiden, avsluttet Osmundsen.

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required

Takker arrangøren

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke