Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Gledesfest på Rosseland skole

ROSSELAND: Stinn brakke da befolkningen på Rosseland feiret vedtak om ny skole. Talen fra ordføreren ble imidlertid malurt i begeret for enkelte.

Bildeserie · Publisert 20:55, 8 nov 2017

- Hvor mange år tror dere Rosseland skole er, spurte Jone Nyborg. Han holdt et kort innlegg om skolens historikk.

- 10 000 år, ble det foreslått fra et av barna i ribbeveggen.

Det riktige svaret er at skolen, som i utgangspunktet skulle være en midlertidig skole, nærmer seg 45 år. Den ble bygget i 1972, samme år som Nyborg ble født.

Sammen inn i fremtiden

- Utrolig å se at så mange kan samles her på Rosseland, sa Steffen Aarhus, som ønsket velkommen til gledesfesten i gymsalen på Rosseland skole onsdag kveld. En skole som har fungert som både kulturhus og flerbrukshall i mange, mange år.

Aarhus uttrykte ekstra stor glede over vedtaket som ble fattet i kommunestyret for to uker siden, der 13 kommunestyrerepresentanter sørget for flertaksvedtak for ny skole på Rosseland. Alle politikerne var invitert til festen, også de som ikke stemte for ny skoletomt på Rosseland. Aarhus oppfordret til å vise raushet:

- Vi skal møtes her i kommunen, smile til hverandre, og glede oss sammen inn i fremtiden, sa Aarhus. Deretter ga han toner og ord til Songdalen skolekorps med dirigent Tanya Birkeland, som fremførte musikken korpset nylig vant regionskonkurransen med.

- Jeg vil takke Rosseland skole og nærmiljøet her for alle de musikantene de har gitt oss i årenes løp, avsluttet korpsdirigenten.

Unikt miljø

- Alle barn opplever og lykkes hver dag. Det er Rosseland skoles motto, sa FAU-leder Lars Arne Nilsen. Han minnet om at skolen er så mye mer enn bare en bygning. Den er blant annet et samlingspunkt på kveldstid.

- Her er et unikt miljø og en ståpåvilje som veldig mange misunner, sa FAU-lederen. Og avsluttet:

- Å forme sin egen fremtid, det er viktig. Det er det vi holder på med på Rosseland.

Litt tidlig

Ordfører Johnny Greibesland (Sp) minnet forsamlingen om at det tross flertallsvedtak i kommunestyret, ennå er langt igjen før ny skole kan realiseres. Både grunnundersøkelser, dialog med andre myndigheter og flom må tas hensyn til.

- Jeg ønsker ikke å være gledesdreper, men det er litt tidlig å feire. Nesten som Start feirer gullet etter første kamp om våren, sa Greibesland.

Underholdning

I tillegg til vakker musikk fra Songdalen skolekorps, kunne publikum glede seg over Casper og Simen sin opptreden. Duoen ble etterfulgt av ei av Høvågdamene, som etter eget utsagn kom fra Høvåg bondekvinnelag. Ikke uventet var religion et tema "hun" tok opp. Blant annet fikk vi høre historien om sønnen som søkte jobb i Songdalen kommune, men fikk til svar at stillingen var besatt.

- Hørt sånn. Jeg var sjeleglad for at han ikke fikk den, sa Høvågdama.

Etter en drøy time med taler og underholdning, var det tid for kake, kaffe, saft og is.

Her er et unikt miljø og en ståpåvilje som veldig mange misunner.

Lars Arne Nilsen

FAU-leder

Få Budstikkas nyhetsbrev hver fredag

* indicates required
Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke