Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Årets navn: Roar Borøy, Kjell Gunnar Yrte-Eide og Pia Pettersen er allerede nominert som kandidater til "Årets navn" i Søgne. Foto: Arkiv/Privat

Nå kan du nominere kandidater

Årets navn: Fra og med onsdag 7. november kan du nominere kandidater du synes fortjener å bli Årets navn i Søgne. Nomineringen skjer i skjema under.

Personlig · Publisert 08:00, 7 nov 2018

I år skal prisen for "Årets navn" i Søgne deles ut for tolvte gang. Tradisjonen tro skal overrekkelsen av prisen skje på Søgne speidergruppes arrangement på Årosveden på nyttårsafte. Kultturrådgiver Magne Haugland i Enhet for kultur har i alle årene stått i bresjen for at prisen har blitt delt ut. Også i år håper han at Søgnes innbyggere stemmer fram en verdig vinner:

– Som regel vil "Årets navn" forbindes med noe positivt. Det kan være at noen har fått mye omtale i media eller at man har jobbet mer i det stille og vært et forbilde for andre. Prisen omfatter alle samfunnsområder og mange er aktuelle vinnere, sier han. Han utfordrer spesielt folk til å komme med kvinnelige kandidater, da det i de siste seks årene bare har blitt menn som har gått til topps.

Statuttene for prisen er som følger: "Utmerkelsen "Årets navn i Søgne" kan tildeles en person som har vært i rampelyset i året som har gått, vært et forbilde for andre eller gjort en innsats for lag, foreninger, ungdom, eldre, næringslivet, Søgnebygda generelt eller drevet humanitært arbeid".

Forhåndsnominert

Nomineringen av kandidater til "Årets navn" går i gang på Budstikkas nettavis, www.bsnett.no, onsdag 7. november klokken 12.00. For å sparke i gang kåringen er tre kandidater allerede forhåndsnominert:

Pia Pettersen (22) for hennes arbeid med dansegruppen Dancing Darlings. Som 17-åring startet hun dansegruppen for at jenter i Søgne skulle få et dansemiljø og et sted å treffes. I dag, seks år senere har gruppen nesten 200 medlemmer.

Roar Borøy (54) har stått i bresjen for at Søgne skulle få sin egen via Ferrata. Han er aktiv i Søgne klatreklubb og er et kjent ansikt på Søgnes mange kulturarrangementer gjennom hans arbeid i kulturenheten i Søgne kommune.

Kjell Gunnar Ytre-Eide (44) har vært primus motor for KvernhusMila som har vært arrangert i Søgne i mange år. Han har fått utallige mennesker opp av sofaen og spredt idrettsglede blant barn og voksne.

Nå sendes ballen videre til Budstikkas lesere. Hvem mener dere bør vinne prisen som "Årets navn"? På www.bsnett.no kan man nominere dem man mener fortjener den æren det er å få utnevnelsen.

I tillegg til heder og ære får vinneren av prisen et gavekort i Søgne handel, samt den kommunale krystallvasen med sitt eget navn inngravert.

– I fjor opplevde vi veldig stor interesse for prisen og avstemmingen. Vi håper nå at folk nominerer aktuelle kandidater som har vært i rampelyset i det siste året, sier Haugland.

To uker til rådighet

Nominasjonsrunden vil være åpen i nesten to uker, fram til tirsdag 20. november klokken 12.00. Derfra vil det bli to uker med første finalerunde. Da kan man stemme på kandidatene som har blitt nominert i den innledende runden. Senere vil de tre kandidatene med flest stemmer gå videre til den siste finalerunden.

Nomineringen skjer i skjemaet under. Avstemmingen blir tilgjengelig på www.bsnett.no etter hvert. Alle kandidatene vil stille på likt grunnlag inn i den første avstemmingsrunden. Det vil si at det ikke er nødvendig å nominere kandidater som allerede er nominert.

Budstikka kommer med en oppdatert liste over nominerte kandidater i løpet av helgen.

Tidligere vinnere:

2007: Marit Schaldemose

2008: Nora Hope

2009: Tore Løvland

2010: Floke Bredland

2011: Kjetil Thortveit

2012: Tommy Faag Skeie

2013: Øystein Tjomsland

2014: Frank Solås

2015: Marius Hatlem, Njaal Birkeland og Svein Ove Langenes Olsen

2016: Dag Olsen

2017: Gunnar Engebu

Songdalen kommunestyre 1968-71

Fem dager igjen å nominere

Brandsvoll i Finsland på 1960-tallet

Ny kunstutstilling

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke