Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

GOD JUL! (?)

Personlig · Publisert 10:28, 16 des 2018

Hurra for jula! Husk bare:

God Jul betyr IKKE perfekt jul! God Jul betyr IKKE at alt er på stell! God Jul betyr IKKE harmoni i fullkomne relasjoner! God Jul betyr IKKE rosa glam-jul! Disney-jula er fin på kinolerretet – men trives best der.

For: Sånn er jo ikke livet. Sånn er ikke livet for noen av oss! ALLE har vi noe! I alle familier, i alle hus bortetter, er det NOE. Alle har vi ett eller annet i livet vårt eller i familien vår som er vondt, ondt, tungvint, slitsomt, sårbart eller savnet. Lite eller stort. Eller kjempestort. Og dette «noe» blir sterkere i jula. Det er bare sånn det er.

Kan vi prøve å huske dette i jula? At heller ikke «de andre» alltid har det greit og godt og fint og verdifullt? Uansett hvordan det ser ut på Snap, Insta, Facebook eller på julekortene. Bak smilene og idyllen er virkeligheten stort sett mer kompleks. Og ganske ofte ganske vond.

Uansett ulikheter i personlighet, verdier, personlige valg, politiske syn, posisjon, materiell standard, antall venner og «likes»: Kunne vi denne jula prøve å ta imot livet, og hverandre, akkurat slik vi er? I all vår sårbarhet, smålighet, tap og sorg, triumf og glede? Og prøve å tåle vår egen og hverandres sårbarhet. Se den som en gave! For det betyr at vi trenger hverandre, er avhengige av hverandre, vi som bor på denne kloden. Og i Søgne. Akkurat slik livet vårt er, akkurat nå.

Det er INGEN SKAM å ha sår! Vi har dem alle sammen! Det ER INGEN SKAM å ikke fikse alt! Ingen av oss gjør det!

Så kan vi feire både livet og jula, med alle våre mangler og tilkortkommenheter. I glede over det vi har, og de vi har, i savn over det vi ikke har, og over de som ikke er her. Og sammen ta de små, de bittesmå, viktige, gode stegene. I håp.

GOD JUL!

Songdalen kommunestyre 1968-71

Fem dager igjen å nominere

Brandsvoll i Finsland på 1960-tallet

Ny kunstutstilling

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke