bsnett.no

Spent: Geir Stensland og Vidar Nordbø ser fram til Rally Sweden. Foto: Klara Turid Fidje Frettun Photo: Klara Turid Fidje Frettun

– Gleder oss som to unger

SONGDALEN: Geir Stensland og Vidar Nordbø er klar for sin første VM-runde i rally.

Sport · Publisert 15:01, 13 feb 2018

Førstkommende helg bytter Vidar Nordbø ut el-bilen sin med en BMW M3 88-modell. Sammen med kartleser Geir Stensland reiser han onsdag morgen til Torsby i Sverige for å delta i deres aller første VM-runde i rally. I løpet av de fem årene som har gått siden de begynte å kjøre rally sammen, har duoen stort sett deltatt i alle NM-runder.

– Nå var vi lei av NM, nå skal vi være med i VM, sier Stensland.

– Det er Geir som helst vil det, det er sannheten, sier Nordbø og kikker lurt bort på løpskameraten sin.

Bilen de skal delta med er en BMW M3 88-modell med bakhjulsdrift og 282 Hk. Det er andre sesong de stiller til start med denne bilen.

– Opprinnelig var den en vanlig nasjonalbil. Det tok et halvt år å bygge den om til en historisk rallybil som den må være for å kjøre i historisk klasse, sier Nordbø. Han forteller videre at man i Sverige ikke får startet uten å ha de rette papirene, HTH-papirer, som det heter.

– Ombygging og restaurering ble gjort av Svein Guttorm Nielsen på Stokkeland. Eller Super-G som vi kaller han, sier Nordbø.

Til Sverige

Første stopp på vei mot VM blir Kongsvinger. Det er der bilen står.

– Han som har bygget motoren bor i Kongsvinger, forteller Nordbø. Onsdag morgen cirka klokken 05 reiser de bort for å teste bilen.

– Vi kjører tre prøver i Norge og fem prøver i Sverige, sier Nordbø. Totalt blir det 13 mil med fartsetapper og 30 mil med transport. De regner med at det kommer til å gå med 170 liter bensin.

Løpet går fredag og lørdag med gjennomkjøring torsdag. Du kan følge rallydagens høydepunkter klokken 22.15 på TV2 sportskanalen fredag. Lørdag fra klokken 12.55 og utover ettermiddagen går det i flere timer.

LØPSBILEN: Det er andre sesongen Nordbø og Stensland deltar med denne løpsbilen, en BMW M3 88-modell. FOTO: Robert Stormyrbakken, rsfoto.net. Photo: Robert Stormyrbakken, rsfoto.net.

Historisk klasse

Fem-seks norske biler stiller til start i historisk klasse, blant dem er altså Nordbø og Stensland. For øvrig kommer de fra hele Europa, totalt cirka 70 historiske biler pluss omkring 70 VRC/internasjonale biler. Våre lokale rallykjørere konkurrerer i samme klasse som Petter Solberg.

– Vi skal legge oss i fangeren på han, sier kartleser Stensland.

– Det var Geir sitt utsagn, kommer det kjapt fra Nordbø.

For begge er det første gang de deltar i Rally Sweden. De har aldri kjørt VM-runder før, og stiller med sine egne folk på service.

– Jeg har med meg min bror Thore Stensland og sønnen hans Preben. De er med og hjelper oss på service, sier Stensland.

Målsettingen er klar, å komme på topp 15. Største utfordringen kan bli det tekniske.

– Men vi vet lite om de andre sjåførene, hvor gode de er, sier Nordbø.

– Ikke minst så er det ei målsetting å fullføre, supplerer Stensland.

– Vi gleder oss som to unger til julaften. Det har alltid vært en drøm å kjøre VM. Men vi måtte bli godt voksne før drømmen gikk i oppfyllelse, avslutter Stensland.

Løpsbilen

BMW M3 88-modell

282 Hk

Drivstoff: Racefuel

Bakhjulstrekk

RALLYSWEDEN 2018: Førstkommende helg er Geir Stensland og Vidar Nordbø klare for VM i rally. Foto: Klara Turid Fidje Frettun Photo: Klara Turid Fidje Frettun

Tok VM-gull i hopp

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke