Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Nok et Tjomsland-talent briljerte

TRAV: Øystein Tjomsland fremviser det ene stortalentet etter det andre om dagen, og kan gå mot tidenes sesong. Søndag noterte han seg for to imponerende seiere i Travparken.

Sport · Publisert 10:35, 14 mai 2018

Øystein Tjomsland kunne vinke til publikum halve oppløpet ned etter at supertalentet Thankful imponerte i Travparken søndag. 3-årshoppas fartsressurser bærer bud om at noe stort er i emning.

I løpet av forrige uke viste suksesstrener Øystein Tjomsland frem to av de største unghesttalentene Norge har skuet så langt i 2018. Onsdag vant kaldblodshingsten Rappstjernen på Bjerke etter en enorm avslutning, søndag var det varmblodshoppa Thankful som sørget for hevede øyenbryn på Sørlandets Travpark.

- Har dere sett på maken for en siste halve runde! Øystein Tjomsland, Sabeltann, med sitt supertalent Thankful!, nærmest ropte løpsreferent Ola Slåtsveen da supertalentet sprintet ifra sine konkurrenter på lette føtter.

Klokkene viste 1.13 de siste 500 meterne av løpet, og Thankful kom i mål på 1.16,2a/2140 meter. Dette var hoppas andre seier på tre starter, og Tjomsland har allerede satt seg i respekt overfor konkurrentene før sommerens og høstens store årgangsløp. Supertalentet eies av Rune H. Eriksen og Morten Simon Moe fra Kristiansand.

Imponerte gjorde også Tjomslands fem år gamle Waxen, som tok sin andre seier på like mange forsøk i regi topptreneren fra Søgne. Til tross for stort terrengtap etter startgalopp var Waxen sterk nok til å runde sine konkurrenter og gå ifra til sikker seier på 1.30,6/2160 meter. Hingsten eies av Pekka Lillbacka, og finnen er verdt noen linjer i seg selv. Lillbacka er nemlig en storentreprenør som har bygd og eier sin egen fornøyelsespark, i tillegg til at han har bygget en egen travbane hvor det kjøres løp èn gang i året, pengestinne Nordic King!

- Jeg har truffet ham noen ganger i Oslo sammen med Jørn Nilsen, oppdretteren av Tangen-hestene (Tjomsland har hatt flere gode Tangen-hester i sin trening de siste årene, red.anm), og har blitt litt kjent med ham der. De har hatt problemer med Waxen i Finland og ikke funnet ut av ham, så endte det opp med at vi fikk en forespørsel om å prøve ham. Det takket vi selvfølgelig ja til. Han fungerte imidlertid ikke i det hele tatt da han kom, men nå begynner det å flyte for ham. Kanskje vi kan øyne en Nordic King-deltager om tre-fire år, sier Tjomsland med et smil om munnen.

Ungt Greipstad-lag imponerte mot serielederen

Framsteg vant jevnt lokaloppgjør

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke