Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Vant: Konkurrentene ble stilt sjakk matt da Rappstjernen avsluttet de siste 500 meterne i 1.21-fart! Foto: Hesteguiden

Tjomsland-debutant sjokkerte trav-Norge

Hest: Travekspertene overgikk hverandre i hyllester da Øystein Tjomslands megatalent Rappstjernen debuterte med seier på Bjerke onsdag. Hvem skal slå denne i årets storløp?

Sport · Publisert 10:20, 11 mai 2018

Mye har vært skrevet om Øystein Tjomslands 3-årsårgang i 2018. Den ene debutanten etter den andre har imponert i sine fremtredener i løpsbanen, men det publikum fikk oppleve på Bjerke onsdag kveld overgikk selv de villeste fantasier. Rappstjernens debut fikk travekspertene til å gå av hengslene.

– Det er faktisk helt spinnvilt! Rappstjernen er et supertalent, utbrøt TV-kanalen Rikstoto Direktes ekspert Stian Hallenstvedt rett etter målgang.

Det tok heller ikke mange minuttene før mikrobloggtjenesten Twitter strømmet over av hyllester.

– Rappstjernen med enorm debut, skrev mangeårig Rikstoto Direkte-reporter Kurt Hella.

– Rappstjernen og Egon er i rute. 1.21 siste 500. Neste raskeste siste 500 i historien i debut, fastslo TV-kanalens Anders Mikkelborg minutter senere.

Og nettopp Egon, trent av fremgangsrike Geir Vegard Gundersen, var gjort til favoritt i løpet. Nittedal-hesten hadde imidlertid ikke sjanse til å rå på megatalentet fra Sørlandet. Gundersen var da også stum av beundring etter løpet.

– Tjomsland og disse kaldblodshestene, der klarer jeg ikke å henge med, sa en av Norges beste travtrenere med et oppgitt smil.

Rappstjernen avsluttet altså den siste halve kilometeren av løpet i 1.21-fart. For å forsøke en sammenligning; det blir som om Lone Johansen, den norske jenta som tok sølv på 10 km skiatlon under junior-VM i Sveits tidligere i vinter, skulle holdt følge med Marit Bjørgen de siste 7,5 kilometerne av tremila! Tjomsland selv tok ikke av etter løpet, men fastslo på nøkternt vis at den sørlandsoppdrettede 3-åringen som eies av tidligere Rosenborg-profil Tor Gunnar Johnsen er noe utenom det vanlige.

– Det er en lang sesong, og det gjelder å kjøre litt fornuftig. Nå ble det full fart til slutt, og hestene fikk en god opplevelse. Rappstjernen holder vi høyt. Han har en god teknikk og virker ukomplisert. I tillegg er han startrask, og det scorer de høyt på. Det er et stort talent, fastslo Tjomsland på seremoniplass.

Rappstjernen vant på 1.31,3/2140 meter. Hesten er oppdrettet av Knut Erik Dåbu fra Froland.

Forslag bildetekst: Øystein Tjomsland har trent frem det som kan være Norges største kaldblodstalent denne sesongen, Rappstjernen. Til høyre eier Tor Gunnar Johnsen, tidligere RBK-spiller. Foto: Hesteguiden

Ungt Greipstad-lag imponerte mot serielederen

Framsteg vant jevnt lokaloppgjør

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke