Vêrvarsel frå Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

bsnett.no

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Ikke delbart

Politiet på Agder oppklarte i 2018 54,4 prosent av anmeldte saker. I fjor var det en kraftig økning i anmeldte sedelighetssaker i Agder politidistrikt. Økningen er på hele 37 prosent fra 2017 til 2018. Politiet mener det er det er vanskelig å si om dette skyldes en økning i antall overgrep eller en reduksjon i mørketall, men er klare på at det har vært et økt fokus på seksuelle overgrep og styrking av politiets innsats på dette området. Det har også blitt gjennomført kampanjer som kan ha medført at flere velger å anmelde. Det er sannsynlig at registrerte sedelighetsforbrytelser vil øke også i 2019, både hva gjelder anmeldt voldtekt av voksne, og seksuell omgang og voldtekt av barn. Politiet har også avdekket økning i antall saker knyttet til overgrep på internett. Kriminalitet på internett har ingen geografiske sperrer, og sakene berører ofte mange barn. Politiet har økt og må øke ressursbruken for å etterforske og forebygge denne type kriminalitet. På grunn av delingskulturen som har oppstått i sosiale medier er det sannsynlig at omfanget av filming og deling av seksualisert materiale blant ungdom er langt større enn det politiet registrerer. I mange tilfeller forledes unge jenter og gutter til å sende bilder av seg selv. Sedelighetsforbryterne finnes rett i nærheten og trenger ikke ut av hus for å forbryte seg. I 2019 vil Agder politidistrikt i samarbeid med Kripos gjennomføre en forebyggende kampanje, «Delbart?», på ungdomsskoler i Aust- og Vest Agder. «Delbart?» er en nasjonal kampanje, og en del av politiets satsing mot internettovergrep mot barn og unge. Ungdomsskoleelever får et undervisningsopplegg for å forebygge deling av seksualiserte bilder og video. Det er godt barn og unge blir lært opp på skolen til ikke å seksualisert materiale av seg selv og andre. De lærer det tydeligvis ikke hjemme.

Ukens leder · Publisert 13:00, 20 feb 2019
1
måned
for
1
krone
Deretter kr 99,-/mnd. Ingen bindingstid

Dette får du inkludert i abonnementet ditt:

Familien deler abonnementet.

Alle abonnenter kan dele sin digitale tilgang med 2 personer i samme husstand (samme brukernavn og passord). Det vil si at alle i familien/husstanden får tilgang til vårt eksklusive redaksjonelle innhold og tjenester.

eAvis.

eAvisen er en digital utgave av papiravisen. I tillegg til ukens avis, kan du også finne tidligere utgave i arkivet. eAvis er tilgjengelig på PC/Mac, lesebrett eller smarttelefon.

Spørsmål? Kontakt oss på tlf 38 16 80 00 eller bsnett@mediaconnect.no.

Stå sammen mot mobbing

Til ungdommen

Innsendt fredagsquiz

Høyre holder ord

Søgne og bare Søgne

Legevakt og eldre

Høy verdi med kulturhus

Byttefesten ble en suksess

Adresse: Linnegrøvan 24, 4640 Søgne
Åpningstider: mandag - fredag, 09:00 - 16:00
Organisasjonsnummer: 980656969

Sentralbord: 38 16 80 00
E-post: post@bsnett.no
Tips oss: tips@bsnett.no, 95 96 97 00
Vaktjournalist: 95 96 97 00, 16:00 - 21:00

Ansvarlig redaktør: Fridtjof Borø Nygaard, 905 48 988
Markedssjef: Lene Anderssen, 922 94 593
©Søgne og Songdalen Budstikke